Diari Més

Societat

Alerten de l'entrada de menors a la residència ocupada de Vilafortuny

Els adolescents van accedir amb un dels ocupes, a més, s’han fet amb un generador d’electricitat i es constata que fan treballs

Els menors d'edat entrant a l'edifici ocupat

Alerten de l'entrada de menors a la residència ocupada de VilafortunyDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’entrada d’un grup de menors a l’edifici ocupat de l’antiga residència Montemar de Vilafortuny (Cambrils) ha desfermat l’alerta a la urbanització. Els veïns, d’altra banda, han estat testimonis de com els ocupes introduïen un generador d’electricitat amb motor de benzina dins de l’edifici aquest mateix cap de setmana. Diari Més, de fet, ha pogut constatar el soroll del que podrien ser obres o treballs a l’interior de l’edifici a finals de la setmana passada.

Un grup de quatre menors –cap dels quals no tenia ni setze anys– va accedir ahir, per la porta d’entrada del vial del Cavet, a l’edifici ocupat de la residència Montemar, a la qual els mateixos ocupes anomenen Edifici Diginitat. Anaven acompanyats pel que, segons sembla, és una de les persones que ocupa l’edifici. Els veïns van poder fotografiar l’entrada dels adolescents i com es trobaven, poc després, xerrant amb el grup ocupa a la part posterior de l’edifici. L’entrada de menors ha desfermat l’alerta entre els veïns d’una urbanització en la qual és habitual veure grups d’adolescents als espais lliures o circulant en bicicleta. L’entrada dels menors ha evidenciat aquest cap de setmana la manca de control d’accés a un edifici que no presenta cap condició d’habitabilitat i que, de fet, l’Ajuntament va haver de tapiar subsidiàriament el 2014 per evitar el vandalisme i l’entrada de joves o infants al seu interior completament en runes. D’altra banda, l’edifici de l’antiga residència es troba ubicat just davant d’una escola pública, l’Escola Mas Clariana, on el trànsit de menors és habitual durant els mesos lectius. Hores d’ara, la porta d’entrada del gran edifici ocupat roman oberta diàriament, una circumstància que podria continuar al setembre.

De fet, tot i la forta oposició mostrada pels veïns quan l’edifici fou ocupat, a mesura que van passant els dies, les persones que ocupen la residència no amaguen la seva intenció de dur a terme treballs a l’interior. Diari Més va poder constatar, a finals de la setmana passada, el soroll d’allò que semblava obres a dins, en concret, d’algú picant terra o parets, quelcom que podria comprometre la seguretat estructural de l’edifici.

Un generador i obres a dins

També aquest cap de setmana, els veïns van poder veure i fotografiar com un parell de persones arribaven amb un vehicle i descarregaven un generador amb motor a benzina a les portes de l’edifici i que després el transportaven a l’interior de l’immoble ocupat. Per tot plegat, els veïns assisteixen alarmats a la total impunitat amb què les persones que ocupen l’edifici mostren evidències de tenir intenció de dur a terme treballs i d’entrar maquinària, com ara un generador que funciona amb combustió, a l’interior. Fa un parell de setmanes, de fet, els veïns van poder constatar també com el grup d’ocupes utilitzava bombones de butà per organitzar una paella a la part posterior de l’edifici.

Dos homes amb el generador.

Alerten de l'entrada de menors a la residència ocupada de VilafortunyDiari Més

tracking