Diari Més

Cultura

Una sardana d'1,4 quilòmetres encercla la muralla medieval de Montblanc

Unes 1.500 persones ballen envoltant el patrimoni històric més emblemàtic de la ciutat

Diverses persones ballant una sardana tot encerclant la muralla de Montblanc.

Una sardana d'1,4 quilòmetres encercla la muralla medieval de MontblancACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Unes 1.500 persones agafades de la mà han ballat aquest dissabte a la tarda una sardana tot encerclant els 1,4 quilòmetres de la muralla medieval de Montblanc, segons un comunicat de l'organització. Els participants han ballat les peces 'Montblanc Capital de la Sardana 2018' i la 'Santa Espina' tot envoltant el patrimoni històric més emblemàtic de la ciutat. L'acte, que tenia per lema 'Abracem la muralla', ha estat organitzat per l'Ajuntament de Montblanc, el Grup Sardanista de Montblanc i la Confederació Sardanista de Catalunya, ha començat a un quart de vuit del vespre i ha coincidit amb l'Acampada Jove, la trobada anual de joves d'ERC. Aquesta acció ha estat un dels actes centrals de la capitalitat montblanquina de la sardana 2018.

El regidor de Cultura de l'Ajuntament de Montblanc, Jordi Albalat, ha destacat que s'ha aconseguit un repte que «no era senzill» i ha explicat que s'ha fet «amb la voluntat d'envoltar el nostre patrimoni històric més emblemàtic – la muralla- per unir-lo simbòlicament amb un altre gran patrimoni cultural, la sardana». Albalat ha explicat que «hi havia nervis, perquè les inscripcions no anaven al ritme desitjat» però ha celebrat que «al final s'ha fet una gran anella» i s'ha mostrat molt content.

Els organitzadors han agraït la multitudinària participació popular, amb veïns de Montblanc, joves de l'Acampada Jove i membres de grups sardanistes de fora. El president de la Confederació Sardanista de Catalunya, Joaquim Rucabado, ha explicat que aquest acte «se suma a l'impuls de l'entitat perquè la sardana sigui declarada Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la Unesco». Sobre la capitalitat montblanquina, Rucabado s'ha mostrat «molt satisfet» de com es desenvolupa.

La sardana que ha envoltat la muralla de Montblanc.

Una sardana d'1,4 quilòmetres encercla la muralla medieval de MontblancACN

tracking