Diari Més

L'Acampada Jove reuneix més de 31.000 joves

El festival montblanquí es consolida com l’aposta del jovent per combinar música i política

El concert dels italians Talco va omplir l'espai principal

L'Acampada Jove reuneix més de 31.000 jovesAcampada Jove

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Acampada Jove, el festival de Montblanc, polític i musical de referència a Catalunya ha tancat avui l’edició més reivindicativa. Enguany, el festival organitzat per les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya i l’Associació Cultural Acampada Jove, ha celebrat la 23a edició, la desena a Montblanc.

Més de 31.000 persones s’han congregat a la capital de la Conca de Barberà per viure tres dies de «resistència, lluita i llibertat» amb els concerts de La Raíz, Txarango, Auxili, Xavi Sarrià i Els Catarres, entre d’altres grups.

Pau Morales, director del festival, ha valorat aquesta edició de l’Acampada Jove molt positivament i ha afirmat que «el festival es consolida amb una aposta per la música feta a casa nostra i amb contingut social». «La combinació de festa i lluita. ADN de l’Acampada, enguany ha estat més present que mai», ha afegit el director. En aquest sentit, Morales ha destacat l’homenatge que s’ha fet als «presos polítics i exiliats» en el transcurs del festival, des de la decoració fins a les xerrades i concerts.

Una aposta internacional

Talco, un grup italià que tornava a l’Acampada, ha protagonitzat el concert més multitudinari de la nit precedit per Gemma Humet, Assekes, Koers, VadeBo i Roba Estesa. Els encarregats de cloure el festival aquesta nit han estat Doctor Prats, Buhos i el Dj Send0.

Andana, guanyadors del concurs de grups novells

Durant el festival celebrat a Montblanc també s’ha celebrat el concurs de grups novells que organitza l’Acampada Jove. Egnuany, els guanyadors han estat els finalistes del Maresme, Andana. El Reagge i Ska dels mataronins ha captivat jurat i públic en la treztena edició del concurs Música Jove.

tracking