Diari Més

Quim Masferrer i Karina, a la Festa Major d'Estiu de Constantí on prenen força les Barraques

La 2a edició de les Barraques amplia la festa a dues nits

L'alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, i la regidora de Festes, Meritxell Cano, han presentat el programa de la Festa Major d'Estiu.

Quim Masferrer i Karina, a la Festa Major d'Estiu de Constantí on prenen força les BarraquesAjuntament de Constantí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Constantí vibrarà del 26 de juliol al 5 d’agost amb la Festa Major de Sant Feliu, en el marc de la qual s’han programat una cinquantena d’activitats. Un dels plats forts d’enguany serà la 2a edició de les Barraques, que aquest cop s’amplia a dues nits i comptarà amb el concert de grups com Blaumut. També destaquen la presència de Quim Masferrer, que serà l’encarregat de fer el pregó i l’espectacle de Karina Aires de fiesta, que repassarà els seus grans èxits.

El Pregó de Festa Major tindrà lloc el dimarts 31 de juliol i anirà a càrrec de l’actor, director i presentador de televisió Quim Masferrer. Enguany també prenen força les Barraques, que celebraran la seva segona edició ampliant-se a dues nits, el divendres 3 i el dissabte dia 4 d’agost a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer. La primera nit hi tocaran Blaumut i el Último tributo, banda de tribut al Último de la fila. El dissabte hi tindran lloc els concerts de Porto Bello, la Banda del Coche Rojo i Cultrum.

L’apartat musical també comptarà amb els habituals Balls de Festa Major amb orquestres tan com l’Orquestra Internacional Maravella, que protagonitzarà el concert i Ball de Festa Major (dimecres 1 d’agost), l’Orquestra Venus (divendres 3 d’agost) o l’Orquestra Welcome Band (dissabte 4 d’agost). També destaca l’espectacle Aires de fiesta de Karina, que repassarà els èxits de la cantant el 5 d’agost a les 23h a la plaça de les Escoles Velles.

El programa es complementarà amb activitats que van des d’exposicions, espectacles infantils, actes organitzats per les entitats esportives i una nova actuació del Ball parlat de Dames i Vells de Constantí. Es repetirà l’actuació castellera (dissabte 4 d’agost), a càrrec dels Xiquets de Tarragona i els Xiquets del Serrallo.

El dia de Sant Feliu, dimecres 1 d’agost, concentrarà els actes més solemnes i tradicionals, com el Seguici Popular, el Solemne Ofici en honor a Sant Feliu o la Ballada de sardanes. La Festa Major acabarà el diumenge dia 5 d’agost amb el tradicional Correfoc pels carrers del poble, protagonitzat per la Dragonina de la Colla COCA, els Diables de Constantí i colles convidades, i amb el tradicional final de festa amb el castell de focs, a la Plaça Mossèn Cinto Verdaguer.

Cal destacar que enguany l’Ajuntament impulsa la campanyaJo decideixo. No és no per prevenir les conductes sexistes durant la Festa Major. A la paradeta itinerant, a banda de marxandatge de la festa, es podran trobar xapes amb el lema de la campanya. A Barraques s’instal·larà una gran pancarta tamb amb el lema i es reproduiran missatges per prevenir aquestes conductes. La campanya es traslladarà als centres escolars quan s’inicïi el curs.

L’alcalde de Constantí, Òscar Sánchez, ha subratllat que la festa «ha de ser un espai de trobada i de cohesió social per a tot el municipi, i per reivindicar l’orgull de poble», i ha convidat a «tothom a gaudir-ne». Per altra banda la regidora de Festes, Meritxell Cano també ha agraït entitats i associacions i s’ha referit també a la «feina de totes les treballadores i treballadors municipals, que porten setmanes treballant perquè la Festa Major sigui possible».

Podeu trobar tota la informació de la Festa Major de Constantí a www.constanti.cat.

tracking