Diari Més

Salut

Salut atén 16 joves francesos per una intoxicació en una casa de colònies a Salou

Els responsables del centre ho atribueix a una «insolació» col·lectiva, després d'haver passat tot el dia a PortAventura

Un grup de joves de la casa de colònies Masia Dorada ha patit una intoxicació.

Salut atén 16 joves per una intoxicació en una casa de colònies a SalouRosa dels Vents

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salut haatésaquest dimecres a la nit a 17 persones que es trobaven a la casa de colònies la Masia Dorada de Salou per una intoxicació. Tot i que 26 persones havien presentat símptomes de malestar general, vòmits i marejos, només 17 (16 joves i un adult) van requerir l'atenció d'un metge i una infermera, que es van desplaçar a la casa. El Departament de Salut va activar els protocols corresponents. Cap d'ells va necessitar ser ingressat a cap centre sanitari. De moment, «es desconeixen les causes de la intoxicació i s'està investigant l'origen», asseguren des del Departament de Salut de la Generalitat.

Des de l'empresa Rosa dels Vents, que gestiona la Masia Dorada, asseguren que els joves van patir una «insolació després d'haver passat tot el dia sota el sol a PortAventura». La casa de colònies acull a un grup de 46 francesos d'entre 14 i 16 anys provinent de la població deToulon, al sud de França. Un cop van detectar el malestar van activar el protocol francès, ja que afectava a més de sis joves. Quan els professionals sanitaris van acudir a les instal·lacions van assegurar que els nois presentaven «símptomes de deshidratació», segurament per la seva llarga exposició al sol. «Són coses que passen habitualment», explica la responsable internacional de l'empresa gestora. Finalment, han assegurat que els nens es troben perfectament i que avui ja fan vida normal «participant en les activitats programades».

tracking