Diari Més

Arrenca l'Acampada Jove amb la mirada posada en els polítics presos

Milers de joves acampen a la vila per passar-hi tres dies de concerts

Els joves acampant al recinte de l'Acampada Jove de Montblanc.

Arrenca l'Acampada Jove de Montblanc amb la mirada posada en els polítics presosACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Acampada Jove de Montblanc ja ha obert portes. Milers de joves han començat a acampar aquest dijous al migdia al recinte de concerts, en un àmbit d'uns 60.000 metres quadrats. Enguany s'estrena una nova carpa, batejada com a espai República, on, a part d'acollir actuacions de cantautors, s'ha habilitat un espai per escriure cartes als líders independentistes i polítics presos. L'Acampada Jove, en la seva 23a edició, es presenta com la més reivindicativa, sota el lema 'resistència, lluita i llibertat'. Cartells, murals, lones a l'escenari, gots i la mateixa samarreta de l'organització reclamen l'alliberament dels presos. El director del festival, Pau Morales, ha recordat que polítics com Junqueras, Bassa o Forcadell solien assistir a l'Acampada i que s'ha treballat perquè, d'alguna manera, hi puguin ser presents. En aquest sentit, s'han programat diverses xerrades durant aquest festival político-musical que enguany aplega més bandes que mai. De dijous a dissabte s'han programat un total de 27 concerts, entre els quals destaquen Buhos, Txarango, la Raíz, Doctor Prats i Els Catarres.

Llargues cues durant tot el matí, sota un sol de justícia, per entrar al recinte de l'Acampada Jove, ubicada una extensa esplanada darrere l'estació de tren. Per combatre la calor, els joves aprofitaven les dutxes habilitades al recinte. L'arribada d'un petit camió amb una mànega d'aigua ha estat molt ben rebuda entre el jovent. A les dotze s'han obert portes i els joves han anat entrant de forma esglaonada per muntar les seves tendes en aquest espai, amb un escenari principal i vàries carpes, que acullen, matí tarda i nit, els concerts i actes diversos emmarcats en una edició «combativa», marcada per la connotació política i independentista, Un concert precisament a la nova carpa denominada com a espai República ha servit per arrencar la jornada.

«Vivim en una situació difícil i complexa, com a país, sota una onada de repressió sota els tentacles de l'Estat, i, com no podia ser d'altra manera, l'Acampada és més reivindicativa i combativa que mai; els presos i preses i els exiliats diuen que no els plorem, que els reivindiquem, i això fa l'Acampada, per demostrar que el jovent no ens resignem ni ens rendim», ha afegit el director del festival, Pau Morales. El director ha recordat que Junqueras i altres empresonats eren assidus a l'Acampada i que per això s'ha treballat per «fer-los visibles en tot moment». «Tota l'Acampada està centrada en fer visible la injustícia i aquest atac a les llibertats i a la democràcia del país i per seguir apostant per una República que la majoria de jovent volem», ha manifestat.

Els organitzadors -les Joventuts d'Esquerra Republicana i l'Associació Cultural Acampada Jove- se'ls identifica per l'habitual samarreta vermella, decorada amb un dibuix fet per Romeva -tal com es veu ell des de la presó- amb el qual signa les cartes que rep. L'Albert, un jove de Barcelona que acampa amb els amics, té clar que aquesta edició té un caire diferent. «És una festa musical divertida, però també serveix per reivindicar el que volem per al nostre país, sobretot davant de tot el que estem vivint, sense perdre de vista, però, que és una festa pacífica entre amics i amigues», ha explicat. És el desè any consecutiu que el festival se celebra a Montblanc en un espai de 90.000 metres quadrats, incloent la zona de pàrquing. L'any passat va rebre 30.000 espectadors.

tracking