Diari Més

Demarcació de Tarragona

La DGT no dóna cita prèvia per l'expedició dels permisos internacionals de conduir

La reducció de la plantilla fa quasi impossible reservar hora, però en casos d’urgència, com la d’haver de marxar de vacances, s’assegura el servei

Model del permís internacional de conduir.

La DGT no dóna cita prèvia per l'expedició dels permisos internacionals de conduirCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquells que tenen previst viatjar enguany a un país extracomunitari i conduir un vehicle a la destinació s’hauran trobat que, en les darreres setmanes, és pràcticament impossible concertar cita prèvia a les oficines de la Dirección General de Tráfico de Tarragona (DGT) per obtenir el permís internacional de conduir. Tot i això, des de la DGT s’assegura que, amb la reserva del viatge a la mà, totes les sol·licituds d’expedició d’aquest carnet de conduir són satisfetes.

El permís internacional de conducció és necessari per poder conduir temporalment pel territori de països que no siguin membres de la Unió Europea i que no hagin adoptat el model de permís previst en els Convenis de Ginebra o Viena.

«Actualment aquesta àrea no té disponibles cites lliures. En breu, l’oficina assignarà més capacitat, disculpi les molèsties». Aquest és el missatge que qualsevol usuari es pot trobar quan intenta reservar cita prèvia a les oficines de la DGT a Tarragona pels tràmits generals, entre aquests l’expedició del permís de conducció internacional.

Des de la prefectura de Trànsit s’assegura –i així ho ha pogut comprovar un usuari– que aquells que no aconsegueixin obtenir cita prèvia a través de la pàgina web, poden tramitar el permís internacional només uns dies abans adreçant-se a les oficines presencialment i amb el bitllet que acrediti el viatge.

El sotscap de la prefectura de Trànsit de Tarragona, Jorge LLamas, afirma que la reducció de la plantilla de la DGT provoca que no es puguin donar tantes cites prèvies com les que se sol·liciten. «En el cas de les cites de tràmits generals, que inclou l’expedició de permisos internacionals, la dilació en l’obtenció de la cita prèvia està vinculada tant a la reducció de plantilla, que els últims anys s’ha vist minvada en gairebé un 50%, com en els torns de vacances de personal», diu Llamas a Diari Més. «Tot això dóna lloc al fet que, si bé es faciliten totes les cites possibles que permeten els recursos disponibles pels diversos tràmits, aquestes s’exhaureixen ràpidament», afegeix.

Segons la DGT, aquesta problemàtica no és única a Tarragona i es repeteix a altres prefectures de tot l’Estat. En qualsevol cas, Jorge Llamas, assegura que, «a més de les tramitacions concretes que requereixen cita prèvia, a la Prefectura de Trànsit de Tarragona existeix un servei d’informació general que, de forma presencial i sense necessitat de cita, atén les consultes relatives als serveis que presta aquest organisme i la forma de poder realitzar els tràmits en la forma i els terminis necessaris».

tracking