Diari Més

Cultura

El Festival Guant de Titelles a Valls busca sorprendre amb electrònica i música d'arrel

Del 20 al 25 de novembre actuaran set companyies

La companyia Rocamora portarà a Valls el seu espectacle 'Identitats'.

El Festival 'Guant' de Titelles a Valls busca sorprendre amb electrònica i música d'arrelCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival de Teatre de Titelles de Valls, el Guant, apostarà per l'electrònica i la música d'arrel amb ganes de sorprendre el públic. En la 14a edició del certamen, que tindrà lloc a finals de novembre, hi actuaran un total de set companyies en els sis dies que durarà el festival. Destaca l'espectacle de titelles Identitats de la companyia Rocamora, que estrenarà la seva versió amb música electrònica en directe el dia 23 de novembre al Teatre Principal. La música també serà la protagonista de l'espectacle per a tots els públics de la companyia Matito de Cambrils, amb els sons també en directe d'Artur Gaia, membre de la mítica formació ebrenca Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries, que es representarà el dia 24. Els artistes catalans acaparen el cartell d'enguany, si bé també hi seran presents els murcians Los Claveles Teatro i una artista tailandesa que oferirà un peculiar taller de papiroflèxia o origami, en una picada d'ull al món oriental. Una altra de les singularitats que inclou el programa és una sessió de teatre d'ombres pensat per a bebès i infants d'un any. El festival disposa d'un pressupost de 10.700 euros.

Combinar titelles amb la música electrònica o d'arrel. Aquesta és la principal novetat de la nova edició del Guant. El director artístic del certamen, Eudald Ferré, reconeix que cal sorprendre a un públic exigent i acostumat al teatre de titelles. «Es tracta d'anar una mica més enllà», ha dit durant la presentació, aquest dimecres. El taller de papiroflèxia que impartirà l'artista tailandesa Arunee Vasanserekul o el número de titelles per a bebès La lluna, la pruna de la mà de la companyia Mercè Framis són altres petites joies del festival, que també posa el focus en el teatre d'ombres.

A part de l'exploració de bandes sonores i el teatre d'ombres, la mostra titellaire també oferirà altres tècniques, com la d'actor/narració i manipulació en directe, que oferiran tres companyies catalanes: Mimaia Teatre amb el treball Roig pèl-boig, un original número familiar que servirà per inaugurar el festival el dijous 22 a la tarda; Festuc Teatre, amb el seu muntatge Adéu Peter Pan, que clourà el certamen el diumenge dia 25; i els murcians Teatro Los Claveles, companyia que presenta espectacles en català, com Les set cabretes,que portaran a Valls.

Ferré ha destacat que, si bé d'estrena només es compta amb la presentació de sons en viu i un audiovisual a l'espectacle de l'històrica companyia catalana Rocamora, la resta de números s'han estrenat recentment, la majoria d'ells en el marc de la Mostra d'Igualada. El programa es complementa amb una exposició sobre els 18 anys de la companyia Micro Troupe, amb visites guiades per a escolars. Al setembre el festival farà públiques les diferents poblacions de l'Alt Camp que també acolliran espectacles i actes del certamen, així com altres activitats de dinamització de carrer.

tracking