Diari Més

Societat

Un llaç groc a un ciri desferma les crítiques a un mossèn de Coma-ruga

Uns feligresos demanen a Armand Carbonell que el retiri, en cas contrari, no tornaran a missa

El llaç groc a un dels ciris.

Un llaç groc a un ciri desferma les crítiques a un mossèn de Coma-rugaFacebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Un llaç groc guarnint un dels ciris de l’altar de l’església de Sant Ramon Nonat de Coma-ruga ha estat suficient per desfermar una pluja de crítiques i, fins i tot, un ultimàtum, a mossèn Armand Carbonell, el rector de la parròquia. Els feligresos van detectar el suposat llaç independentista en la missa de les onze del matí d’ahir.

Un grup de feligresos li ha demanat, a través de les xarxes socials, que retiri el polèmic llaç groc, ja que consideren que no és l’indret idoni per utilitzar símbols polítics, en aquest cas, independentistes. Si no ho fa, diuen, no tornaran a missa. Diari Més no ha pogut establir contacte amb mossèn Armand Carbonell i no ha pogut confirmar que el llaç groc hagi estat utilitzat amb sentit reivindicatiu. En qualsevol cas, la polèmica està servida i l’humor a les xarxes socials, també. «Avui és diumenge, avui és el dia del Senyor, som molts els catalans no separatistes que acudim a les seves pregàries. I, a l’estiu, molts de la resta d’Espanya que no entenem el català i mai ens hem queixat. Però, profanant l’església amb el llaç groc ha creuat vostè totes les línies vermelles, retiri’l, si vol seguir comptant amb nosaltres. Escriviu tots a sramon.coma-ruga@arqtgn.cat i arquebisbat@arquebisbattarragona.cat perquè se n’assabentin. Gràcies». Aquest és el missatge que rebia, però en castellà, l’administrador d’un dels grups veïnals de Coma-ruga més nombrosos a les xarxes socials, per tal que fos publicat. Les crítiques i opinions no es feien esperar. «L’església no hauria de prendre part», o «pare, vostè amb cuidar de les ànimes ja en té prou o és que Déu Totpoderós és independentista? Quan aprendran alguns servidors de l’església a romandre neutrals?», són algunes de les crítiques rebudes. Uns posaven en dubte l’objectiu del llaç groc i, d’altres, veuen finalitats ocultes en el símbol: «De veritat creuen que això és real? Si l’Església sempre va ser de dretes! Siguem sensats, això ha estat col·locat per algun cristià per aconseguir la disputa. No caiguem en això fa un dia molt maco de platja», comentava una altra veïna.

Altres aprofitaven el debat obert a les xarxes socials per dirimir sobre la presumpta adscripció política de Jesucrist en to d’humor, no sense aixecar, novament, la indignació d’alguns dels feligresos.

«Déu és independentista», deien dos dels veïns, «vergonyós això que dieu», responia una altra de les persones del grup.

tracking