Diari Més

Tradició

Torredembarra celebra la processó votiva del Quadre de Santa Rosalia

El municipi gaudeix avui de la processó marinera de la Festa de la Mare de Déu del Carme

El seguici popular de la localitat va acompanyar la imatge del Quadre durant tot el recorregut.

Torredembarra celebra la processó votiva del Quadre de Santa RosaliaOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’església de Sant Pere Apòstol era ahir el punt de sortida i arribada de la tradicional Processó Votiva del Quadre de Santa Rosalia en la qual va participar el seguici Popular de Torredembarra. Acompanyat per la Fanfara de la Torre, el Quadre de la patrona va ser portat per membres de la Confraria de la Dolorosa i de la Confraria de la Creu de les Missions. El moment apoteòsic del dia gran de la festa major torrenca es vivia, com és tradició, en arribar a l’església, on es va produir l’esclat de música, focs, balls i danses dels elements del seguici.

«Hi ha molta gent. A Torredembarra hi ha, sobretot, turisme de segona residència i molts aprofiten les festes per venir», explicava ahir l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira. El batlle no amagava que, en caure en cap de setmana el dia gran, «totes les activitats s’han de comprimir, el programa de festes s’escurça...». Tot i això, Torredembarra ha viscut una setmana intensa de festes, que van començar el 7 de juliol amb les activitats prèvies.

La tradició torna avui dilluns a Torredembarra, quan se celebrarà la Festa de la Mare de Déu del Carme i la processó marinera.

Els actes començaran a les set de la tarda, a l’església de Sant Joan Baptista de Baix a Mar, on se celebrarà la missa de la Mare de Déu del Carme. A tres quarts de vuit del vespre, també a Baix a Mar, hi haurà la processó marinera. La imatge de la Mare de Déu del Carme serà portada pels pescadors fins a la mar, on hi haurà la benedicció de l’aigua i el cant de la Salve. Tot seguit, començarà la ballada de sardanes, amb la Cobla La Principal de Tarragona, al passeig de Colom. En tornar de la processó, de Cal Bofill a la plaça de Josep Valls Ibern, hi haurà la Processó, besamans, cant dels Goigs i enlairament de coets. La processó està organitzada per la parròquia de Sant Joan Baptista de Baix a Mar.

tracking