Diari Més

Meteorologia

Protecció Civil desactiva l'alerta del Pla Inuncat

Durant la tarda encara es poden donar precipitacions intenses a la demarcació de Girona

Els núvols sobre les muntanyes de Prades fotografiats per Meteo Prades.

Alerta per la previsió de xàfecs i fort onatge aquesta tarda a molts punts de TarragonaMeteo Prades

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Protecció Civil de la Generalitat ha tancat l’alerta del Pla d’emergències per inundacions a Catalunya Inuncat perquè no s’estan produint precipitacions i la majoria d’incidències derivades de les pluges han estat resoltes. El Pla queda en situació de Prealerta perquè durant la tarda encara es poden donar precipitacions intenses a la demarcació de Girona. Cal mantenir la precaució a l’entorn de rius i rieres que portin el cabal superior a l’habitual per l’efecte de les pluges en capçalera.

El telèfon d’emergències 112 de Catalunya ha rebut fins a les 14 hores un total de 272 trucades per 197 incidents relacionats amb les pluges. La majoria d’aquestes trucades s’han fet des del Barcelonès (151), Bages (29), Maresme (22), Vallès Occidental (18), Baix Empordà (13), Alt Empordà (9), Vallès Oriental (6), Pla de l'Estany (5), Garrotxa (4), i Selva (4). Per municipis, les trucades s’han realitzat majoritàriament des de Barcelona (94), Badalona (44), Santpedor (12), Castellnou de Bages (11), L'Escala (8), Premià de Mar (7), Sant Adrià de Besòs (7), Castellbisbal (7), Santa Coloma de Gramenet (6), i Banyoles (5). Els avisos s’han realitzat principalment per inundacions, obstacles a la calçada, incidències de trànsit per climatologia i filtracions.

Derivat d’aquestes trucades al telèfon d’emergències, des de les 8 hores fins a les 14 hores d’aquest migdia, els Bombers de la Generalitat han rebut 97 avisos de serveis relacionats amb la pluja, la major part dels quals a la Regió d’Emergències Metropolitana Nord (58) i a la Regió de Girona (27). La majoria de serveis han estat per arbres i altres objectes caiguts a la via pública, inundacions de baixos i soterranis, sanejaments de façana...

Els Bombers de Barcelona han una fet una quarantena de sortides per incidències relacionades amb la pluja des de les 9 hores.

tracking