Diari Més

Laboral

Claro Sol presenta una demanda de conflicte col·lectiu contra el personal de pisos de PortAventura

La plantilla es mobilitza cada dilluns i divendres per protestar per la situació laboral que pateixen

Aquest divendres, el personal de neteja dels hotels de PortAventura s'han tornat a concentrar.

Claro Sol presenta una demanda de conflicte col·lectiu contra el comitè del personal de pisos de PortAventuraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresaClaroSol ha presentat aquest divendres una demanda de conflicte col·lectiu contra el comitè del personal de pisos dels hotels de PortAventura. Els treballadors porten des del passat 6 de juliol concentrant-se tots els dilluns i divendres a l'entrada dels Hotels PortAventura i HotelCaribeper protestar per la «situació de sobrecàrrega de treball i d'incompliments laborals» que pateixen des de fa temps.

El dimecres, 18 de juliol, representants deClaroSol i el comitè d'empresa s'asseuran davant del Tribunal Laboral de Tarragona, on es decidirà quin és el conveni que ha d'aplicar l'empresa a la seva plantilla.

«No pot ser que la gent perdi els drets que té», asseguraLoliLópez, presidenta del comitè. «Molta gent porta treballant des del 2002 i veu com no se'ls vol respectar les condicions que han tingut totsaquests anys», afegeix López.

Aquest dilluns es va conèixer que l'empresa vaacomiadardissabte a una treballadora després de les mobilitzacions al·legant una «baixada de rendiment». Des del comitè es va demanar la seva readmissió, però «l'empresa no té cap intenció», assegura López.

Els treballadors han vist l'acomiadament com «una amenaça»perquèfacin un pas enrere.ClaroSol està «coaccionant als treballadors, sobretot els eventuals,perquèno vinguin a les concentracions», lamenta la presidenta del comitè. No obstant això, més d'una cinquantena de persones acudeixen cada dilluns i divendres a les protestes programades de15.30a 17 hores a l'avinguda Alcalde PereMolas.

En funció del que passi el dimecres, els treballadors decidiran en una assemblea quins seran els pròxims passos.Així i tot, es mostren escèpticsquetot avanci positivament, ja que asseguren que l'empresa «volen desfer-se del personalfixediscontinu i retallar els drets de la plantilla», comentaLoliLópez. En definitiva, «treballadors a la carta». Tanmateix, no descarten una futura vaga si la situació no millora.

tracking