Diari Més

Mobilitat

Residents del Penedès i l'Ebre es queden, de moment, sense les bonificacions dels peatges de l'AP-7

El conseller de Territori i Sostenibilitat retreu la «ineficiència» del govern estatal per explicar el retard en el desviament obligatori de camions de la N-340

Imatge d'un camió en una marxa lenta a l'N-340 al Vendrell.

Les bonificacions pel desviament de camions de l'N-340 un pas més a propACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els conductors residents del Penedès i les Terres de l'Ebre es quedaran, de moment, sense les bonificacions promeses per circular per aquests dos trams de l'AP-7, tal i com s'havien compromès inicialment el Govern i el Ministeri de Foment. «Estem parlant de vehicles pesants», ha respost dos cops de forma consecutiva el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, a la pregunta de si les bonificacions previstes per al desviament obligatori de camions de la N-340 cap a l'autopista s'hi sumaran també les anunciades als conductors que viuen en aquests territoris. L'acord inicial entre les dues administracions, preveia que els camions veuran bonificat el preu dels peatges en un 42,5% en el cas dels trajectes llargs i dels 50% els locals. En el cas dels residents, els conductors de vehicles lleugers havien de quedar exempts de pagament entre Alcanar i Vilafranca si feien el trajecte d'anada i tornada dins de 24 hores. De moment, però, no s'ha inclòs.

Calvet, d'altra banda, ha apuntat que el Servei Català del Trànsit espera els informes estatals que concretin les bonificacions i que, de moment, no hi ha data per fer efectiva la mesura. «Estem absolutament compromesos que sigui al més aviat possible», ha precisat. En aquest sentit, ha recordat que el desviament hauria d'estar ja en vigor des de fa temps, seguint el model de la N-II a Girona, i ha retret a l'Estat la seva «ineficiència» per implementar l'acord.

tracking