Diari Més

Futures discoteques, sales de ball i de festes tan sols podran obrir a Emprius

La resta d’activitats musicals, on també s’inclouen karaokes, queden limitades a zones concretes de Salou, com Pompeu Fabra o Vendrell

Imatge d'arxiu d'un grup de joves sortint de festa pels locals d'oci nocturn de Salou.

Futures discoteques, sales de ball i de festes tan sols podran obrir a EmpriusACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Les noves discoteques, sales de ball, sales de festes amb espectacle i after hours que es vulguin instal·lar a Salou, a partir d’ara tan sols ho podran fer a la zona de futur creixement Sector 04-Emprius. D’altra banda, els bars musicals, sales de concert, discoteca de joventut (fins les 22 h.), karaokes, sales de festa amb espectacle, cafè teatre i cafè concert només es podran ubicar a zones concrets: avinguda Andorra, autovia de Tarragona, carrer Pompeu Fabra, carrer Vendrell i carrer Torremolinos i a la zona comercial del carrer Punta del Cavall, a Cap Salou. Els restaurants musicals, en canvi, es podran establir a qualsevol punt del terme municipal.

Aquesta és la delimitació física que es detalla en la modificació puntual del POUM de Salou, referent a la regulació de les activitats musicals al municipi. Fa mesos que el consistori hi està treballant, després que l’estiu passat l’Ajuntament suspengués les noves llicències de bars musicals i discoteques per tal de fer la nova regulació. Un any després, el consistori ja té sobre la taula la proposta, que es va aprovar inicialment ahir en la Comissió Informativa de Gestió del Territori, Infraestructures i Manteniment de la Ciutat. Ara, caldrà aprovar-la definitivament, tràmit que es pot allargar un any més, temps durant el qual seguirà vigent la suspensió de llicències.

El canvi més significatiu que es produeix és la prohibició d’obrir discoteques, sales de ball i de festes i after hour dins del nucli de Salou. Dins el text no s’especifica la zona on poden establir-se, però, tal com explica el regidor de Gestió del Territori, Marc Montagut, aquest tipus d’activitat tan sols podran obrir a la zona d’Emprius, «que no tardarà en estar desenvolupada», afirma. Pel que fa a les discoteques que actualment estan en funcionament a Salou, totes elles podran seguir en funcionament i, fins i tot, canviar de titular, però, en el moment que donin de baixa l’activitat, ja no podran tornar a obrir amb el règim anterior.

La resta d’activitats musicals –entre les quals s’incorporen ara els karaokes– queden totalment limitades als carrers anteriorment descrits i s’especifica que, fora de l’àmbit, tan sols es mantindran els locals ja existents. A més, s’amplia a totes aquestes activitats una sèrie de requisits mínims que, fins ara, només eren específics pels bars musicals. Entre ells hi ha l’obligació que la superfície mínima de local i tancament sigui de 100 metres quadrats, que s’habiliti un sòl flotant contra els sorolls d’impacte i transmissió de vibracions o que tots els accessos als locals tinguin una barrera de so mitjançant vestíbuls amb portes aïllades acústicament.

Segons Marc Montagut, «després de la moratòria d’un any en la que no s’han concedit noves llicències, hem estat treballant en una planificació més acurada». Tal com remarca, la voluntat és que «aquestes activitats siguin compatibles amb la convivència veïnal i delimitar l’espai públic d’una manera que fomenti el respecte a les diferents sensibilitats, esponjant els indrets amb una major concentració». En aquest sentit, totes aquelles activitats que tenen llicència per obrir fins més tard, són les que, poc a poc, s’aniran ubicant a la zona de futur creixement i, dins la ciutat, quedaran les que tanquen, aproximadament, a les tres de la matinada.

tracking