Diari Més

Mobilitat

'Escapcen' la rotonda de Torredembarra per intentar evitar el col·lapse de camions que accedeixen a l'AP-7

La mesura obliga als que surten de l'autopista a tornar a l'N340 per poder accedir de nou al peatge

Esquema de la circulació que ha de fer un vehicle de surt de l'autopista per tornar-hi a entrar.

'Escapcen' la rotonda de Torredembarra per intentar evitar el col·lapse de camions que accedeixen a l'AP-7

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La gratuïtat del tram de l'autopista AP-7 en el tram entre Salou i Torredembarra (i en el sentit invers) provoca que, de manera habitual, molts conductors que han de realitzar recorreguts més llargs, però que inclouen aquest tram, surtin a la rotonda del terme torrenc per tornar a entrar novament a l'autopista i haver de pagar el peatge només a partir d'allí.

Aquesta situació també és aprofitada pels camioners que, d'aquesta manera, també veuen reduït el cost del seu recorregut per l'AP-7. Un dels problemes derivats d'aquesta pràctica era el col·lapse habitual de la rotonda de Torredembarra, que no podia assumir al mateix temps els vehicles que sortien de l'autopista i els que s'incorporaven des de l'N-340 o qualsevol dels altres accessos, com ara el de la carretera de la Riera de Gaià o la mateixa Torredembarra.

A partir d'aquesta setmana, però, el ministeri de Foment ha decidit intentar reduir aquest col·lapse actuant en la circulació de la rotonda. D'aquesta manera, és impossible a partir d'ara fer tot el recorregut de la rotonda. Barreres de formigó tallen els carrils i obliguen a sortir en direcció a l'N-340 en direcció a Tarragona.

D'aquesta manera, un camió o vehicle que surti de l'autopista en sentit Barcelona i accedeixi a la rotonda, haurà de sortir en sentit contrari, en direcció Barcelona per la carretera nacional, fins al vial de servei pròxim que permet el canvi de sentit. Novament en direcció Barcelona, es podrà reincorporar a la rotonda des de l'N-340 i fer la part de la circumferència que li permeti arribar a l'accés a l'AP-7, que ha estat habilitat ara amb dos carrils d'entrada.

L'alcalde d'Altafulla piulava al voltant de la nova mesura i confiavaqueels conductors haurien d'acostumar-se a la novacircumstància. Alguns dels comentaris de veïns de la zona, però, com ara els de Brises del Mar, lamentaven el perjudici que els produeix la nova situació.

Per l'alcalde d'Altafulla, Fèlix Alonso, aquesta mesura seria més lògica si les bonificacions pels camions i l'obligatorietat que aquests anessin per l'AP-7 es produís de manera immediata, «però fer-ho ara, sense que hi hagi una previsió clara de quan començaran a desviar-se els camions, sembla precipitat». L'alcalde altafullenc considera que la mesura, lluny d'aportar solució al col·lapse actual segurament en generarà més, «sobretot pels veïns procedents Torredembarra que hagin d'accedir a la rotonda. Si ara ja els toca esperar molt per a poder-hi entrar, segurament la situació ara empitjorarà».

L'alcalde afegia que és normal que alguns veïns puguin queixar-se per la nova situació, «vull pensar que està feta per a millorar la mobilitat, però fins que no hi hagi el desviament dels camions a l'autopista, no li veig sentit».

tracking