Diari Més

Habitatge

Recuperaran un antic complex fabril del Catllar per a habitatge cooperatiu

La promoció es dedicarà a la gent gran en règim de cessió d'ús

Maqueta del projecte una vegada executat a l'antiga zona de fàbriques del Cetllar.

Recuperaran un antic complex fabril del Catllar per a habitatge cooperatiuSostre Cívic

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Sostre Cívic i La Fàbrica de la Transició recuperaran un antic complex fabril del Catllar per crear una promoció d'habitatge cooperatiu només per a gent gran en règim de cessió d'ús.

Es tracta de la primera d'aquesta modalitat a Catalunya, segons informen els promotors d'aquesta iniciativa, que proposa un model de tinença col·lectiva de l'immoble.

Aquest nou model permet l'envelliment actiu mitjançant la participació en el govern democràtic del projecte, des del disseny fins a la gestió de la mateixa comunitat.

En la primera fase es rehabilitarà un dels edificis del complex fabril, la Nau Vella (conegut com La Teixidora), que es traduirà en trenta habitatges tutelats i espais col·lectius per a persones més grans de 65 anys.

Posteriorment, es treballarà en l'anomenada Nau Nova i a la Colònia.

Segons els promotors del projecte, volen donar resposta a la demanda social d'habitatge col·lectiu i amb serveis per a la franja d'edat superior als 65 anys.

El projecte planteja apartaments d'espai reduït, mentre que els espais col·lectius i serveis compartits suposen fins a un 30% de la superfície construïda.

Imatge del comple abandonat on es construiran els habitatges.

Recuperaran un antic complex fabril del Catllar per a habitatge cooperatiuSostre Cívic

tracking