Diari Més

Cambrils presenta el programa de la Festa de la Mare de Déu del Carme

Se celebrarà els els dies 14, 15, 16, 20 i 21 de juliol

L'alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i  el regidor de Festes, Josep Lluís Abella, amb el cartell de la festa de la festa de la patrona.

Cambrils presenta el programa de la Festa de la Mare de Déu del CarmeAjuntament de Cambrils.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcaldessa de Cambrils, Camí Mendoza, i el regidor de Festes, Josep Lluís Abella, han presentat avui el programa de la Festa de la Mare de Déu del Carme, patrona dels pescadors, que se celebrarà els dies 14, 15, 16, 20 i 21 de juliol.

El programa d’actes s’iniciarà aquest dissabte, 14 de juliol, amb la Nit de Rumba Catalana, que s’ha programat per segon any amb l’objectiu de promoure, integrar i donar a conèixer aquest estil musical. El grup Sabor de Gracia presentarà el seu nou disc Sabor a Peret, en homenatge al gran mestre de la rumba catalana, a les 22 hores al passeig de les Palmeres.

L’endemà diumenge a les 12:30 hores, la plaça de l’Església de Sant Pere serà l’escenari de la Diada Castellera de la Mare de Déu del Carme amb els Xiquets de Cambrils i els Castellers de Gavà.

El mateix diumenge, a les 20 hores, hi haurà una de les novetats del programa d’enguany, organitzada amb motiu del 20è aniversari dels Amics de la Sardana. La celebració es portarà a terme a l’auditori del Parc del Pescador i consistirà en l’espectacle sardanístic, musical i de dansa Retrats d’un sentiment de la Cobla Marinada i la Colla Violentes del Bosc. L’espectacle és un viatge als darrers 150 anys d’història de Catalunya, que dóna a conèixer els fets històrics més rellevants que han fet evolucionar la sardana fins als nostres dies.

El dilluns 16, dia de la Mare de Déu del Carme, a les 19 hores hi haurà la Missa en honor a la verge a la Parròquia de Sant Pere i a les 20 hores, la ballada de sardanes amb la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils.

El programa continuarà el divendres, 20 de juliol, a les 22 hores, amb la cantada d’havaneres a la fresca, a càrrec dels grups Vela Major i Xató, que recupera el seu emplaçament original i tindrà lloc a la platja del Regueral.

21 de juliol: processó de la Mare de Déu del Carme

L’acte central i més multitudinari de la patrona dels pescadors serà la tradicional processó de la verge pels carrers del port i pel mar. Com en els últims anys, l’acte no se celebrarà el dia de la Mare de Déu sinó el dissabte 21 de juliol, per facilitar la participació dels pescadors.

La processó s’iniciarà a les 19 hores a la plaça de l’Església de Sant Pere i es dirigirà al moll de ponent per continuar per mar i fer l’ofrena a la Mare de Déu (recorregut: carrer Mn. Planàs, plaça del Pòsit, carrer del Carme, carrer Sant Pere, passeig Marítim, Moll de ponent - passeig Marítim, carrer St. Jordi, carrer Mn. Planas, plaça de l’Església). En arribar a la plaça de l’Església de Sant Pere, es farà la Missa en honor a la Mare de Déu.

La processó comptarà amb la participació de Vent d’Estrop. Vogadors de Cambrils, nens i nenes vestits de mariners, la confraria de la Mare de Déu del Carme, la Banda de Música de Camarles, autoritats i pubilles i hereu de Cambrils.

Finalment, el mateix dissabte 21 de juliol, hi haurà dos passis (a les 19 i a les 22 hores) del concert extraordinari per celebrar els 50 anys de la Coral Verge del Camí a la Cripta de l’Ermita. La coral cambrilenca i el reconegut compositor i pianista Albert Guinovart interpretaran obres dels seus musicals més reeixits i cançons del repertori tradicional català harmonitzades pel mateix músic. El concert comptarà també amb els cantants Ana San Martín i Toni Viñals en les veus solistes. El preu de les entrades és de 12 euros pel públic general i 10 euros per als socis. Es poden adquirir a l’Oficina de Turisme i una hora abans de l'inici dels concerts a la Cripta de l’Ermita.

tracking