Diari Més

Societat

Tenir cura de la pell amb un bocí del Priorat

Nina Priorat és un projecte de cosmètica natural i ecològica elaborada amb raïm, oli i avellana

Teresa Giral i Gemma Peyri, sòcies fundadores de Nina Priorat.

Tenir cura de la pell amb un bocí del PrioratNina Priorat

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Gemma Peyri i Teresa Giral són, segons la seva pròpia definició, «Dones, emprenedores, i del Priorat». Amb aquest perfil com a marca de la casa van posar en marxa, ara fa deu anys, un projecte de cosmètica natural, Nina Priorat, amb la voluntat d’oferir productes cosmètics de gamma alta elaborats amb consciència ecològica i emprant tres productes de proximitat: el raïm, l’oli d’oliva i l’avellana.

Entre la seva gamma de productes hi ha per exemple cremes hidratants, gels de bany, xampú i cremes de mans. «A hores d’ara el producte estrella és l’oli d’avellana, un producte bastant desconegut però que sempre s’havia fet servir en cosmètica, però no se li havia donat valor. És un aftersun natural per a després de la platja, i tracta molt bé les cremades del sol, però també les que ens fem a la cuina. És calmant i va molt bé especialment per a les pells delicades», explica la Gemma. Junt amb aquest, afegeix, en aquesta època de l’any també recomanen molt la crema de peus de la gamma d’oliva, «perquè hidrata molt bé i no és com aquelles cremes fredes a les quals estem acostumats».

«Quan vam decidir engegar el negoci ens vam posar en un bon embolat», admet la Gemma, però afegeix amb orgull que el seu producte és excepcional, i que les certificacions Natrue i Bioinspecta els donen «un valor afegit que no té pràcticament ningú».

Nina Priorat es nodreix del raïm ecològic del celler Burgos Porta de Poboleda (DOQ PRiorat), de l’oli d’oliva verge extra ecològic de la cooperativa d’Ulldemolins i del petit molí Miró Cubells de Cabacés, i de l’oli d’avellana ecològica de la DOP Avellana de Reus.

«Mai no utilitzem extractes de laboratori. Amb el cas de la gamma de raïm, per exemple, demanem a un laboratori de Barcelona que ens extregui els polifenols de manera natural. Som conscients que això no ho fa gairebé ningú, però hem volgut apostar per un producte ecològic i de gamma alta». Aquesta aposta fa que els preus s’encareixin una mica, però des de l’empresa es té la confiança que el consumidor final, per bé que potser no està acostumat a trobar i comprar aquests productes, ho sabrà valorar.

Des de Nina Priorat expliquen que el gruix dels esforços financers es destinen al desenvolupament del producte i avancen que ja estan treballant en una novetat, l’oli facial de raïm. Pel que fa a la difusió del seu producte, apunten que tot i que ja han tret el nas al mercat internacional, a nivell estatal els ha perjudicat la situació política de l’últim any: «A l’Estat espanyol la gent compra Body milk o Eau de toilette, però quan es troba un producte etiquetat en català, on diu ‘Llet corporal’, llavors és un problema».

Així i tot les dues sòcies, que van ser pioneres del turisme rural al Priorat i a bona part de les comarques de Tarragona, afirmen mantenir viu el projecte «amb molta il·lusió».

Dos productes de la gamma d'avellana.

Tenir cura de la pell amb un bocí del PrioratNina Priorat

tracking