Diari Més

Riudoms amplia el seu programa per la Festa Major de Sant Jaume

Se celebraran del 20 al 25 de juliol

Imatge de la façana de l'Ajuntament de Riudoms.

Riudoms amplia el seu programa per la Festa Major de Sant JaumeGoogle

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Festa Major de Sant Jaume de Riudoms de 2018 amplia el seu programa d’actes i d’activitats idurarà el doble, del 20 al 25 de juliol. L’Ajuntament de Riudoms segueix apostant per fer créixer la festa major amb l’ampliaciódel seguici amb nous elements festius i amb la recuperació de balls patrimonials, però tambéincorporant noves activitats de caire familiar i juvenil.

Si l’any passat el gran protagonista va ser el Cavall dels Nebot, el més gran de Catalunya, i la recuperació de tres balls patrimonials: Cercolets, Gitanes i Valencians, en aquesta nova edició dela festa, s’ha recuperat el Ball de Bastons i s’incorporaran dos nous gegants «manotes» i més

capgrossos infantils. Al mateix temps, la tronada canviarà d’ubicació passant de la plaça de l’Om ala plaça de l’Església per poder encabit tot el públic assistent, i també s’obrirà una botiga de la Festa Majoramb tot tipus de marxandatge: xapes, samarretes, reproduccions dels gegants Ton iCisca, etc.

La Festa Major comptarà amb convidats il·lustres:els Gegants del Pi i el diable veterà Joan Francesc

Mestre, que serà el pregoner.

Aposta pel públic familiar i jove

Una de les grans novetats d’enguany és la instal·lació, el dimecres 25 al mati, d’un gran tobogan aquàtic a l’avinguda Primer d’Octubre on els més joves podran lliscar a tota

velocitat per una làmina d’aigua a través d’un dels carrers amb pendent del poble.

Una altra cita important d’aquesta edició de la festa és l’espectacle infantil Quina Festa, el dimarts 24 de juliol a la tarda, a la plaça de l’església, a càrrec del conegut grup d’animació Pot Petit i adreçat especialment als més petits (infants de 0 a 5 anys) amb números musicals ititelles que fan un recorregut per les cançons més populars de la cultura catalana i també de creació pròpia: cançó per saludar, en Joan petit, el cuc poruc i la cançó del Pot Petit.

Per als joves, el divendres 20 i el dissabte 21 de juliol a la nit, la tradició de les barraques s’uneixla novetat dels grups convidats a Ulé Barraques. Enguany, la primera nit comptarà amb elsconcerts dels grups La tortuga que nunca tuve, Segonamà i Brams i, la segona nit, actuaran els grups Porto Bello i Ebri Night.

Cloenda

El dia 25 de juliol, el darrer dia, estan programades dues activitats totalment inèdites. La nit tancarà amb un gran concert a la plaça de l’Església, amb el grup el grup The Flaming Shakers clourà la festa major, a la plaça de l’església, a les 10 de la nit que clourà la festa d’aquest any.

Es tracta d’una de les millors bandes tribut a The Beatles de tota Europa, rememorant amb uncontundent i, a la vegada meticulós directe, aquell do mític de la banda més influent del món. Idesprés, la nit de Sant Jaume s’il·luminarà amb un espectacular castell de focs artificials.

tracking