Diari Més

Polèmica

A partir de les 4.30 h, les hores més perilloses pels taxistes de Salou

El conductor agredit diumenge a la matinada segueix a la UCI de l’Hospital Joan XXIII, però evoluciona favorablement

L'ambient dels taxistes de Salou és tensa aquests dies.

A partir de les 4.30 h, les hores més perilloses pels taxistes de SalouGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Avança la nit a Salou i, a mesura que els locals nocturns, com bars musicals i sales de concert, van tancant, la gent segueix la festa al carrer. És el moment en el qual es produeixen la majoria de disputes i baralles i, algunes, esquitxen els taxistes. «És a les 4.30 h. que comencen les hores crítiques», explica un conductor, que prefereix mantenir-se en l’anonimat. Segons aquest testimoni, la majoria de problemes que es produeixen a partir d’aquell moment deriven del consum d’alcohol i drogues. «Cada nit hi ha baralles i, en ocasions, en sortim malparats. La gent va descontrolada i no pots fer res per defensar-te», assegura, alhora que no fa distincions entre turistes o gent local. A més, assenyala el carrer Carles Buïgas com un dels punts calents.

Els ànims entre els taxistes salouencs estan crispats aquests dies arran de la pallissa que va rebre un company seu diumenge a la matinada per part de tres persones, que també van agredir quatre mossos. L’home, de 30 anys, va haver de ser ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI) de l’Hospital Joan XXIII de Tarragona, on encara es trobava ahir, tot i que evolucionant favorablement, segons fonts del centre hospitalaris.

La majoria dels seus companys prefereixen guardar silenci, sense fer comentaris sobre el cas ni sobre la seguretat de la seva professió. Tot i això, algun etziba ràpidament: «No hi ha gaire bona opinió en tema de seguretat».

Un s’atreveix a parlar: «No hi ha res a fer. És com qui té una joieria. Ja pots posar alarmes i càmeres de seguretat, que els lladres t’entraran de totes formes. Amb la nostra professió passa el mateix. Sempre estem exposats al perill. Potser hi podria haver més presència policial, però, en tot cas, és molt complicat trobar una solució o mesures de seguretat eficients». Aquest taxista assegura que totes les nits hi ha problemes. «Ens trobem de tot.

Persones begudes, que baixen del taxi sense pagar i, és clar, tampoc els hi pots dir res, perquè si els hi reclames els diners, s’encaren i potser et trenquen un retrovisor. Així que el millor és marxar i no fer res», narra el testimoni que, a més, posa de relleu la falta d’educació: «Es posen a pixar a qualsevol lloc. No es molesten ni a buscar una cantonada. Fan les seves necessitats allí mateix, al teu costat, sense cap mena de vergonya».

Que les mans acabin arribant al taxista, però, ja no és tan habitual. «Tot i això, en aquests darrers dos o tres mesos, ja portem més d’un cas i és preocupant. Van treure el Saloufest, però no era, precisament, el tipus de turisme més problemàtic. Eren joves que feien el que fa qualsevol a la seva edat, que és beure, però no buscaven problemes. És molt més perillós el turisme que hi ha ara mateix», afegeix aquest testimoni.

De fet, l’agressió d’aquest diumenge se suma a dues més que s’han produït, des del mes de març, a Salou. Una d’elles es va produir el 9 de març quan, un taxista va recollir quatre persones al carrer Brussel·les de Salou i, en demanar que paguessin per avançat, els individus el van colpejar, propinant-li cops de puny, i li van robar dos telèfons mòbil D’altra banda, el passat 1 d’abril, un taxista reusenc que circulava per la C-14 va ser apunyalat per un client, que va fugir i, finalment, va ser detingut a Salou, després d’una persecució policial i encarant-se a un agent tirant-li pedres.

tracking