Diari Més

Els quadres de l'alcoverenc Jordi Isern emocionen a una invident japonesa

L’artista va exposar del 29 de juny al 2 de juliol 38 quadres de paisatges del Camp de Tarragona a Tòquio en el seu setè viatge al país nipó

L'artista Jordi Isern pintant durant la trobada amb una escola d'art de discapacitats japonesa.

Els quadres de l'alcoverenc Jordi Isern emocionen a una invident japonesaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els paisatges catalans i, sobretot, del Camp de Tarragona han arribat, de nou, al Japó de la mà dels quadres realistes que pinta acuradament l’artista alcoverenc Jordi Isern. La mostra va tenir lloc a Tòquio del 29 de juny al 2 de juliol, amb un total de 38 peces.

Isern sempre destaca la gran curiositat dels japonesos i la seva espiritualitat. «S’emocionen molt i, fins i tot, ploren davant dels quadres», diu. Però en aquesta ocasió, el fenomen ha traspassat qualsevol expectativa i una dona invident va comprar un quadre, «un fet que no m’havia passat mai», explica. «Va ser increïble», diu el pintor, que recorda que la dona va arribar a la galeria acompanyada d’una voluntària que li va explicar quadre per quadre, al llarg d’una hora. «Va marxar i, a la tarda, va tornar amb la decisió de comprar un quadre en concret perquè deia que li havia transmès moltes emocions», narra Isern. L’obra és una pintura del llac de Banyoles a la primavera amb un desmai en primer pla. «Deia que havia tocat físicament el quadre i que havia notat la seva energia i, fins i tot, l’olor del lloc. És difícil d’explicar què se sent quan una persona invident et diu una cosa tan extraordinària com aquesta», assegura Isern.

Aquesta ha sigut la setena ocasió en la qual l’artista ha exposat en el país nipó, però el primer cop que feia parada a Tòquio, «una ciutat on és molt complicat fer qualsevol acte cultural per la gran demanda que hi ha», explica Isern, qui recorda l’especial il·lusió que li ha fet el viatge: «Feia temps que en tenia ganes».

El pintor va arribar a la ciutat el 29 de juny i va encetar la seva estada amb una visita a una escola d’art per a discapacitats. «Són molt responsables i disciplinats. Els joves –d’entre 10 i 15 anys– van fer moltes preguntes i, davant de qualsevol petit truc que els hi explicava, com per exemple, fer ombres, ho captaven molt ràpid i la posaven seguidament a la pràctica», narra Jordi Isern, que assegura que són «nens i nenes molt agraïts» i que va ser una «experiència molt enriquidora».

El mateix divendres el va rebre un dels 23 alcaldes que té la ciutat (un per barri) i, concretament, el de Shinjuku-ku. Durant la trobada, l’artista va entregar al batlle un llibre i un quadre pintat expressament per l’ocasió. «Vam parlar de temes personals, artístics i també econòmics. Van ser molt atents», assenyala l’artista. A continuació, va ser el moment de la inauguració institucional de l’exposició i, dissabte, es van obrir les portes a tots els públics, fins dilluns, 2 de juliol. Tal com destaca Jordi Isern, al Japó, l’art sempre té un caire benèfic, per la qual cosa, part dels beneficis de la venda dels quadres –tots ells, sobretot, de paisatges del Camp de Tarragona, Olot i Tenerife– seran destinats a l’escola d’art per a discapacitats que el pintor va visitar el primer dia de la seva estada.

tracking