Diari Més

Les obres de l'avinguda Barcelona de Miami Platja passen factura als negocis

Ningú dubta que la transformació de l’antiga N-340 en una rambla serà una gran millora però, aquest estiu, la majoria creu perduda la temporada

Es treballa en un tram de gairebé un quilòmetre per convertir l'antiga N-340 en una rambla que donarà prioritat als vianants i a les zones verdes.

Les obres de l'avinguda Barcelona de Miami Platja passen factura als negocisOlívia Molet

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«Hem perdut un 60% de caixa en comparació amb altres anys. La temporada està perduda, estem indignats. Hem contractat personal, com cada estiu, i aquí estem, mirant-nos els uns als altres. Això és la ruïna», diu Carmen Ortiz, empleada de la Brasseria Novoast de Miami Platja des de fa trenta anys.

Les queixes d’Ortiz són comunes entre bona part dels negocis ubicats al tram en obres de l’avinguda Barcelona. La transformació de l’antiga N-340 en una rambla urbana amb prioritat pels vianants i amb zones enjardinades està en marxa i els treballs no s’aturaran aquest estiu perquè és necessari que estiguin acabats a 31 de desembre. És el requisit perquè la Generalitat pagui la meitat del pressupost (4.495.188,93 euros), ja que és un projecte inclòs en el Pla de Barris de La Florida. La majoria d’empresaris confia en el fet que el canvi d’imatge serà beneficiós per a tots, però, mentrestant, l’avinguda Barcelona presenta un panorama desolador. Tancada al trànsit, segons alguns comerciants, acostar-se als negocis és impossible i transitar per la zona esdevé una odissea. Les tanques separen les voreres del paviment, on treballen els operaris amb les màquines, però no eviten que la pols entri als establiments.

«Estem fent caixes ridícules. La gent no arriba, es desvia, no entren aquí. Ha estat tot plegat una mica obligat, se’ns ha informat, no se’ns ha consultat. Per fer una plaça a Mont-roig poble, es va consultar als veïns. Aquí no ho han fet. Perdrem molts diners», diu el propietari d’un altre negoci que prefereix mantenir-se en l’anonimat perquè, com diu, «això és un poble i, si et queixes, a sobre, et critiquen». Aquest empresari posa en qüestió els suposats beneficis del projecte.

Jun Lin és propietari d’un basar xinès. Fa 23 anys que treballa a Miami Platja. No té problema a reconèixer que les obres estan passant factura al seu negoci. «Els cotxes no poden circular. Alguns clients del càmping em truquen, els dic per on han d’anar, però finalment no vénen. Hi ha soroll i pols, sobretot a l’hora de recollir, tots els articles de fora estan bruts. Perdem diners», afirma. Tots els empresaris enquestats per Diari Més coincideixen a dir que la temporada turística a Miami Platja dura escassos dos mesos. És el temps en què molts aprofiten per a fer caixa. «El projecte està molt bé, però no per executar-lo a l’estiu. Estem esperant que arribi la temporada i les obres haurien d’haver començat molt abans, per no trobar-nos amb aquest panorama», es queixa Macrina Navarrete Muñoz, de Pollos Isabel. El seu negoci és de venda de pollastres a l’ast. Quan Diari Més va recollir l’opinió de Macrina, aquesta es mostrava molt preocupada sobre com afrontaria les cues del cap de setmana a l’estreta vorera que ha quedat entre el seu negoci i la tanca de les obres. «Jo obro la persiana i serveixo a la gent, però et trobes pols, soroll. Pitjor no es podia fer. I no sé què faré si s’acumula molta gent. S’haurien d’haver recollit les necessitats dels empresaris abans de començar», es lamenta.

Confiança en el resultat

No tothom veu un perjudici en l’execució dels treballs durant l’estiu. Un altre empresari de l’avinguda lloa la tasca que duen a terme els operaris. «Treballen de pressa i bé. No tinc queixa. Al contrari, el bar s’omple de persones que vénen a veure les obres, això està ple d’enginyers. És cert que haurien d’haver començat molt abans», assegura. Sisco Julvé, d’Esports Mañé, destaca també la feina de l’empresa adjudicatària. «És molt seriosa i tenen bons treballadors. És cert que és un perjudici pel comerç, que les obres siguin durant l’estiu és un problema i ens està afectant. Però el projecte feia falta, Miami Platja necessitava un canvi urgentment i és una inversió a llarg termini. En el futur ens beneficiarem», diu Julvé. Afegeix que confia plenament que el desmantellament de la via del tren i, en el futur, l’arranjament de la façana marítima acabin de fer el gir definitiu a Miami Platja. «Potser, amb el canvi d’imatge, s’aconseguirà que obrin els locals que a hores d’ara estan buits. Creiem que el valor dels habitatges de la zona també augmentarà», afegeix Julvé.

Recreació de com serà el resultat final de l'obra.

Les obres de l'avinguda Barcelona de Miami Platja passen factura als negocisAjuntament de Mont-roig

tracking