Diari Més

Cultura

El Festival Smithsonian Folklife es tenyeix de groc per denunciar la situació política catalana

Les colles castelleres vallenques aixequen dos pilars de cinc per demanar l’alliberament dels presos polítics a Washington

Pla general del 4 de 8 amb pilar de la Colla Vella dels Xiquets de Valls en el Festival Smithsonian Folklife a Washington.

El Festival Smithsonian Folklife es tenyeix de groc per denunciar la situació política catalanaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El Festival Smithsonian Folklife s'ha tenyit de groc per denunciar la situació política catalana. La Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Joves Xiquets de Valls han enlairat dos pilars de cinc al National Mall de Washington per reclamar la llibertat dels presos polítics i en solidaritat als líders exiliats. Aquest ha estat un dels principals actes reivindicatius duts a terme per les colles castelleres vallenques en la primera jornada en el Festival Smithsonian Folklife. En l'actuació castellera la canalla ha lluït llaços grocs a les faixes i el públic assistent samarretes grogues, conformant un llaç groc gegant. Així, els castellers han portat al cor de la capital nord-americana les reivindicacions polítiques, en un acte simbòlic promogut per l'ANC.

«No ens cansarem mai d’exigir la llibertat de dones i homes innocents» han pilulat des de Washignton els castellers de la Colla Joves dels Xiquets de Valls. La piulada va acompanyada d’una fotografia de l’actuació conjunta amb els castellers de la Vella al National Mall i en la qual ambdues colles han aixecat un pilar de cinc.

Pel que fa a l’activitat castellera de la segona jornada, els de la camisa rosada han descarregat el 3 de 8, 4 de 8 amb el pilar, 4 de 8 i el pilar de 6. Segons han explicat en un comunicat, aquesta actuació a l’antiga ha estat el moment «àlgid» del certamen. Han tancat l’actuació amb dos pilars de 4 i un pilar de 5.

A més, la Vella també ha actuat en solitari a la Plaça Major del Festival, on han descarregat les construccions del 3 de 7 amb el pilar, el 5 de 7, el 4 de 7 i dos pilars de 4 i un de 5. Durant tota la jornada, els rosats han atès els visitants encuriosits i interessats per conèixer de primera mà el fet casteller.

tracking