Diari Més

Turisme

Turistes russos han de tornar a pagar l'hotel a la Costa Daurada per la fallida de Natalie Tours

La tercera operadora de turisme rus a Espanya anul·la totes les reserves pels problemes de liquiditat que arrossega

Tot i els problemes amb els hotels, la companyia assegura que es garanteix el retorn dels afectats al seu país.

Turistes russos han de tornar a pagar l'hotel a la Costa Daurada per la fallida de Natalie ToursGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

En els darrers dies, alguns del turistes russos que han arribat a la Costa Daurada a través de l’operadora Natalie Tours s’han trobat que l’empresa no havia abonat a l’hotel els diners corresponents, per la qual cosa aquests clients han hagut de pagar doblement el seva estada, segons ha pogut saber Diari Més.

Aquesta és una de les conseqüències visibles de la recent crisi de liquiditat que pateix la tercera operadora de turisme rus que opera a Espanya. De fet, la mateixa companyia ha reconegut la crisi a través d’un comunicat, en la qual s’afirma que «totes les reserves seran cancel·lades en el període comprès entre el 4 de juliol i el 30 de setembre de 2018» arran de problemes de liquiditat, amb un deute de «milions de dòlars», segons la mateixa empresa.

Així també ho va confirmar ahir a aquest mitjà el president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, Martí Carnicer: «Les informacions que tenim de dimecres és que l’operadora ha garantit la tornada de totes aquelles persones que han arribat al seu destí de vacances i que, d’altra banda, s’han cancel·lat totes les reserves». De fet, el cofundador de Natalie Tours, Vladímir Vorobiov, va especificar ahir a través del seu perfil de Facebook que s’han posat en marxa «mecanismes de compensació parcial pels turistes amb viatges fallits». Concretament, diu que que aquells que tinguin inclòs el transport regular dins el paquet turístic «poden fer servir el bitllet comprat». Tot i això, s’afegeix que «segons les estimacions de la companyia, les compensacions en forma de bitllets aeris cobriran fins al 30% de les possibles pèrdues», i que ja s’han destinat 800.000 rubles –la moneda de la Federació Russa– per solucionar part del problema.

Per la seva banda, Martí Carnicer va recordar que, aquesta temporada, la peça que més feia dubtar era Rússia, «sotmesa a factors fluctuants». De fet, la depreciació que ha patit el ruble ja ha fet que les reserves d’aquest país a Espanya s’hagin reduït en, aproximadament, un 15% en el que va de temporada. Malgrat tot, el president del Patronat de Turisme destaca que Natalie Tours «no és l’operadora més important» que treballa al país i que es preveu que «el turisme internacional funcioni bé» aquesta temporada.

En la mateixa línia es va expressar el regidor de Turisme de l’Ajuntament de Salou, Benet Presas. «No és de les operadores més rellevants, però això no treu importància a la situació que, evidentment, repercuteix negativament al territori», va dir Presas. El regidor salouenc, però, espera que la crisi de Natalie Tours no afecti en la resta de companyies russes i que el buit de les cancel·lacions es puguin omplir amb reserves d’última hora.

Des de l’Associació Hotelera Salou-Cambrils-La Pineda, el seu president, Xavier Roig, ha rebaixat la importància del succés i afirma que, tan sols, representen un 1% de les reserves. Segons el seu parer, «la temporada turística no es veurà afectada».

Natalie Tours operava, fins ara, a Espanya a través de W2Meet, que compta amb gairebé una trentena d’oficines arreu de l’Estat –entre elles, una a Salou– i altres països, com Cuba, Egipte, Dubai o Turquia. Aquesta agència, però, i davant dels problemes de l’operadora russa, han trencat tota relació amb Natalie Tours i s’assegura que «ja no es treballa» per aquesta companyia, tal com el mateix Vorobiov va detallar aquest dilluns: «El nostre soci W2Meet ha deixat de cooperar amb nosaltres i ha començat a cancel·lar reserves. Per no causar més problemes, hem decidit posar fi als vols xàrter a Espanya». A més, s’assegura que s’està treballant per «reubicar els clients en hotels d’altres proveïdors» que no siguin de W2meet. Més enllà d’Espanya, la problemàtica també està afectant a altres països com Turquia.

tracking