Diari Més

Martí Carnicer (PSC) no tornarà a optar a l'alcaldia del Vendrell

El batlle deixarà pas al relleu a les eleccions del 2019 i deixa enrere una dilatada vida política

Martí Carnicer.

Martí Carnicer (PSC) no tornarà a optar a l'alcaldia del VendrellACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

«No em tornaré a presentar a les eleccions municipals. No hi ha cap motiu específic o especial. Fa set anys que vaig decidir que seria a la política per un període limitat de temps i ara els toca als altres». Són les paraules de Martí Carnicer, alcalde del Vendrell, qui dijous anunciava oficialment que aquests seran els seus darrers mesos a l’Ajuntament del Vendrell. «S’ha acomplert un cicle i ara correspon fer-ho», deia.

Martí Carnicer, de 67 anys, es jubila de la política, però també de la vida laboral i deixa enrere un mandat complicat, després que no aconseguís la majoria suficient per governar amb comoditat. «A tothom li agrada poder governar amb una mica més de seguretat i tranquil·litat, però és el signe dels nous temps», afirma sobre els malabarismes polítics que ha de fer un govern en minoria. «Ara el partit ha de fer la dinàmica que toqui per triar un nou candidat», recorda el batlle, qui assegura que no hi ha cap nom, a hores d’ara, sobre la taula.

Martí Carnicer, qui ostenta també el càrrec de president del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona és un dels polítics amb més trajectòria de la demarcació de Tarragona. A les eleccions municipals de 1979 fou escollit alcalde del Vendrell en les llistes del PSC-PSOE, càrrec que va ocupar fins a 1994. També va ser escollit diputat a les eleccions al Parlament de Catalunya de 1984, 1988, 1992, 1995, 1999, 2003 i 2006. Va ser president de la Comissió d’Indústria, Energia, Comerç i Turisme del Parlament de Catalunya (1986-1987), vicepresident de la Comissió Parlamentària de la Sindicatura de Comptes (1984-1988) i secretari general del departament d’Economia i Finances de la Generalitat de Catalunya. El maig de 2013 tornava a ser alcalde del Vendrell.

«A cada etapa hi ha hagut diferents projectes destacables, en aquest darrer mandat podem destacar que l’equip de govern a aconseguir situar l’endeutament per sota del 110%», detallava Martí Carnicer sobre els projectes més rellevants que ha posat en marxa com alcalde.

Precisament, dijous, Martí Carnicer feia l’anunci de la seva marxa de la vida política en el decurs d’una roda de premsa on va oferir detalls sobre l’estat econòmic del consistori vendrellenc.

Carnicer va explicar que, a data 30 de juny de 2018, l’Ajuntament té un deute financer de 53 milions d’euros, el que representa un 105% dels ingressos corrents. Per tant, l’endeutament se situa ja, tal com s’havia previst, per sota del límit legal del 110%, un fet que donarà, en paraules de l’alcalde, «una bombona d’oxigen» a les finances municipals, obrint la porta a recuperar la capacitat d’inversió i la millora de serveis.

Gestió econòmica

Fent un repàs a la gestió econòmica, Carnicer va recordar que la situació financera de l’Ajuntament al tancament del 2011 mostrava les dificultats de la corporació amb xifres bàsiques: un deute financer de 70 milions d’euros i un deute a proveïdors de 32 milions d’euros. La formulació de préstecs va fer que el consistori aconseguís que el deute financer, al final del 2012, fos de 89 milions d’euros i a 13 milions de deute comercial. En menys de sis anys es va aconseguir amortitzar 36 milions d’euros i es va reduir el deute a proveïdors.

tracking