Diari Més

Solvia interposa una denúncia de desnonament als ocupes de Montemar

La propietat de l’antiga residència de Cambrils actua després que l’Ajuntament ho sol·licités

Centenars de veïns ja van protestar, dijous passat, per l'ocupació de l'antiga residència i 66 habitatges més de Vilafortuny.

Solvia interposa una denúncia de desnonament als ocupes de MontemarJ. Ramiro

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La immobiliària Solvia ja ha interposat una denúncia per tal de desnonar els ocupes que s’han instal·lat a l’interior de l’antiga residència Montemar de Cambrils, a la urbanització de Vilafortuny. La setmana passada, l’alcaldessa Camí Mendoza va anunciar, en una reunió amb els veïns de la zona, que l’Ajuntament havia contactat amb la propietat de l’edifici abandonat –que es tracta de Solvia– per informar-los de l’ocupació i demanar que presentessin una denúncia, pas que, segons ha pogut saber aquest mitjà, ja s’ha donat. D’aquesta manera, ara s’inicien els tràmits per poder regularitzar la situació de l’antiga residència, un procediment que, segons fonts consultades, es pot allargar, al menys, un any fins que el jutge emeti una sentència, i mig any més fins que es materialitzi el desnonament. «Però hi ha molts factors que influeixen i poden fer retardar el procediment», afegeix la font.

Paral·lelament, el grup de veïns que s’oposa a l’ocupació de l’edifici (ubicat a l’avinguda del Castell de Vilafortuny, davant del col·legi Mas Clariana) se segueix mobilitzant. I és que el fenomen ha aixecat una forta preocupació a la zona.

Després de les diverses protestes que es van fer durant la setmana passada, els veïns han convocat per avui mateix, a les set de la tarda, una «concentració pacífica i berenar popular» en la qual, a més de protestar contra l’ocupació de Montemar, també volen posar de relleu les 66 cases que hi ha a Vilafortuny habitades irregularment. La concentració es farà al Centre Cívic, situat just davant de l’antiga residència.

D’altra banda, l’Ajuntament de Cambrils també ha donat el primer pas per crear un protocol d’actuació davant dels casos d’ocupació, amb l’objectiu de tenir establerts els passos a seguir i poder actuar més ràpidament en futures ocupacions. Va ser en el ple d’aquest dilluns que la majoria de grups del consistori van donar suport a la moció presentada per Cs i PP.

Projecte de centre social

Les persones que han ocupat la residència Montemar van entrar fa més de dues setmanes a l’edifici, que està tancat des del 2012, quan l’empresa que la gestionava va entrar en fallida, i es troba en molt mal estat. El seu objectiu és fer un projecte social i «donar resposta a persones sense sostre, col·lectius precaris, famílies amb menors, víctimes de violència de gènere i migrants», segons explica el col·lectiu a la seva pàgina web. Tot i això, des dels diferents grups municipals es destaca que «ja es dóna cobertura als casos concrets de persones i famílies amb dificultats» i que «no hi ha la necessitat d’ocupar».

tracking