Diari Més

Espais Públics

Una pista de bàsquet amb esglaó: així juguen els joves de La Móra

L’associació veïnal lamenta que «govern i oposició» tinguin coneixement de les deficiències i no actuïn per resoldre-les

El líder veïnal, Francesc García, mostra el desnivell al camp de bàsquet, originat pel moviment de les plaques de formigó.

Una pista de bàsquet amb esglaó: així juguen els joves de La MóraJ.A. Torreblanca

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els joves de La Móra i Tamarit que se citen per jugar diverses tardes a la setmana a la pista poliesportiva del barri, no practiquen bàsquet com en qualsevol altre indret. Aquí, han de fer-ho en una modalitat diferent, per la manca de manteniment: buscant els passes, controlant la bola, intentant encistellar, però, sobretot, vigilant de no ensopegar amb l’enorme esglaó que, amb el pas del temps, s’ha anat accentuant pel moviment de les plaques de formigó que fan de base, en una de les parts laterals de la pista.

El president de l’Associació de veïns de La Móra-Tamarit, Francesc García, es mostra contundent: «Està així des de fa anys, això ja ve del començament, quan la van construir als anys 90. Tots els polítics ho saben, govern, oposició... Els he portat aquí, s’ho han mirat, em diuen que sí, que ho han d’arreglar, però així està», desgrana.

Els veïns han pensat en organitzar un torneig de bàsquet en diverses ocasions ja que, a la temporada estival, són molts els joves dels càmpings propers els que també s’atansen a l’àrea poliesportiva. Però segons exposa el líder veïnal, «no es pot fer res a la pista, no té cap mena de sentit en aquest estat».

Al mal estat de la zona de bàsquet cal afegir-hi el precari manteniment que presenten les porteries de la pista annexa, destinada al futbol. Una de les estructures ha perdut un dels dos punts de suport i, a més, en un dels costats, els cargols de subjecció al paviment han desaparegut, pel que amb una simple ràfega de vent –i com que no hi ha suport a l’altra banda– la part posterior de la porteria, ja trontolla. Com a recurs provisional, s’han instal·lat dues contundents pedres que, de moment, compleixen la funció d’evitar que la porteria de futbol pugui bolcar.

Un espai adient pels fills

Una de les residents a la Móra, lamenta que els seus fills i la resta de nois del barri hagin de jugar en aquestes condicions: «Ells es respecten jugant, però crec que aquestes instal·lacions no els respecten a ells», apunta. La veïna es pregunta com és possible que, en una ciutat que ha acollit uns Jocs Mediterranis, hi hagi equipaments esportius en aquest estat. «Han apostat pels Jocs, que és una cosa molt bona per Tarragona, però crida l’atenció que nosaltres no puguem tenir un espai adient per jugar», conclou. La dona assegura que la porteria malaurada duu tot l’hivern en aquest estat i es lamenta que cap treballador municipal «hagi vist que això no és correcte».

Cal apuntar que l’Ajuntament sí que ha destinat en aquests darrers mesos una partida pressupostària pel manteniment de la pista. Concretament, es va instal·lar una nova reixa de protecció a tres de les quatre parets del perímetre, per tal de reemplaçar l’anterior estructura, greument danyada per les fortes ventades que es van anar succeint a la ciutat, al llarg de l’hivern.

tracking