Diari Més

Mobilitat

Salou renovarà la imatge de les zones de vianants de Josep Carner i Buïgas

La nova estètica s’aplicarà quan els dos projectes passin a ser definitius, cara el 2019

La setmana passada, es van pintar cercles blaus i grocs al carrer Josep Carner de Salou.

Salou renovarà la imatge de les zones de vianants de Josep Carner i BuïgasGerard Martí

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els dos carrers que Salou ha convertit en zona de vianants en els darrers anys, Carles Buïgas i Josep Carner, es preveu que siguin definitius, segons l’alcalde salouenc Pere Granados. I és que, tal com destaca, «aquest model és un èxit». L’estètica, però, –basada en cercles de color groc pintats a terra que identifiquen la part de carrer convertida en zona de vianants i delimitada per bidons, també grocs–, no ha agradat a tothom i ha aixecat algunes crítiques. És per aquest motiu, que Granados assegura que es farà «un canvi profund» de la seva imatge. «Ja s’està treballant en el nou disseny», afegeix l’alcalde. Un rentat d’imatge que estarà inclòs en el projecte definitiu, que es preveu implementar quan finalitzi la prova pilot, cara el 2019.

Els detalls, però, encara no han transcendit. Tot i això, l’alcalde salouenc remarca l’aposta per la «funcionalitat», més que no pas la qüestió estètica. «És el que fan les ciutats europees. En comptes de fer grans inversions, val més ser funcional i, així, si en algun moment donat cal canviar el plantejament del carrer, és més fàcil i ràpid donar una resposta», afegeix Pere Granados. També es donarà continuïtat a les terrasses de bars i restaurants que s’han col·locat recentment en un tram de Carles Buïgas. «Als carrers se’ls ha de donar vida i les terrasses ho fan possible», afegeix el batlle.

Els cercles, a Josep Carner

Quant al carrer Josep Carner, que connecta la plaça Europa amb el passeig Jaume I, és zona de vianants des el 2016 i, ara, l’Ajuntament ha pintat cercles grocs i blaus a l’entrada i sortida de la via, tot donant continuïtat a l’estètica de Carles Buïgas i complementant les senyalitzacions verticals col·locades dos anys enrere. «L’objectiu és que la gent visualitzi ràpidament que es tracta d’un carrer per a vianants i ho hem fet apostant pels colors de la bandera de la ciutat», diu l’alcalde. Els cercles es van pintar just la setmana passada i, ara, els següents treballs que es faran a Josep Carner consistiran en la renovació del paviment asfàltic del carril bici existent. Concretament, s’actuarà en el tram comprès entre el carrer Major i el passeig Jaume I, que suposa un total de 373,75 metres quadrats. Els treballs han estat adjudicats a Construccions Vinaixa SA per un import de 22.560,65 euros (IVA inclòs). Tot i això, no s’actuarà fins després de l’estiu, segons ha explicat el regidor de Mobilitat, David González, per no interferir en la temporada turística.

tracking