Diari Més

Castellvell del Camp

El repte de gravar 3 minuts en 48 hores

Castellvell celebra la quarta edició del PeTitsCURts, un concurs de films de només tres minuts

Foto de família dels premiats del certamen en l'edició del 2016.

El repte de gravar 3 minuts en 48 horesCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tenir un smartphone, una mica d’imaginació i l’agenda buida els dies 14 i 15 de juliol són tres condicions suficients per participar al PeTitsCURts, el concurs de curtmetratges que, des de fa quatre anys, s’organitza a Castellvell del Camp.

La iniciativa va sorgir de l’Associació de Timbals del poble, com una activitat més del programa de la Festa major. Ara, amb tres anys de concurs a l’esquena, el certamen busca fer-se gran a poc a poc i ser la gènesi del que hauria d’acabar sent el Visual, Festival de Curtmetratges de Castellvell.

Les bases del concurs són molt simples: hi pot participar qualsevol persona des de qualsevol punt del planeta, i sense límit d’edat. El dia 14 de juliol a les nou del matí totes les persones inscrites rebran un correu electrònic amb el motiu del concurs. Des d’aquell moment, disposaran de 48 hores per fer un curtmetratge, de tres minuts de durada com a màxim i que incorpori un objecte plantejat per l’organització. «L’any 2015 el motiu va ser un bufador de bombolles de sabó, el 2016, un ou, i l’any passat, un croissant. La idea és que, en el futur, el certamen tingui un perfil gastronòmic, i per això ja estem escollint aquests elements», explica Núria Sardà, una de les organitzadores.

En aquests quatre anys el PeTitCURts ha anat creixent de manera continguda. Si el primer any s’hi van presentar cinc equips, en les posteriors edicions els participants van ser vuit. «No ens morim d’èxit», admet la Núria, però també explica que la voluntat dels organitzadors és anar a poc a poc, mirant de vetllar per la qualitat. «El problema que tenim a Castellvell és que no hi ha un teatre o un casal on es puguin projectar els curts, i per això tot plegat és més limitat. Si el tinguéssim, segurament ens animaríem a fer més coses», apunta. Així, els curts que es presentin a concurs es projectaran en la Sessió de Cinema a la Fresca de la Festa Major, el 26 de juliol.

Com que el nombre de participants és minso, fins ara tampoc no s’han pogut establir categories. Per compensar-ho, però, s’ha ampliat el nombre de premis. El guanyador s’endurà 150 euros, el segon classificat, 100 euros, i enguany s’han dotat un tercer i un quart premi de 50 euros cadascun, que permetrà al jurat premiar treballs que, potser perquè els han fet nens, no tenen la qualitat dels adults, però sorgeixen d’una bona idea o estan ben plantejats.

El jurat del festival està compost per tres persones. De moment hi ha confirmats el pintor Apellániz, i Anna Maria Bofarull, cineasta i guionista de Tarragona, i directora del festival Som Cinema de Lleida. A més, hi ha un premi que atorga el públic, i que està dotat amb un lot de productes de l’Agrobotiga de Castellvell.

Les inscripcions al PeTitCURts estan obertes fins a les 24 h. del 13 de juliol, i són gratuïtes. El lliurament de premis es farà el dia 27 del mateix mes, a les 21 h., a Cal Baranxó.

Els premis del PeTitCURts.

El repte de gravar 3 minuts en 48 horesCedida

tracking