Diari Més

El PDeCAT de la Selva no assistirà al ple extraordinari en què s'efectua el canvi d'alcalde

El grup municipal mostra així la seva disconformitat amb que ERC continuï mantenint el pacte amb el PSC després dels fets que ha viscut Catalunya arran de l’1-O

A l'esquerra, Jordi Vinyals, i al seu costat, Josep Masdeu.

Masdeu renuncia a l'alcaldia de la Selva i agafa el relleu Jordi VinyalsAjuntament La Selva del Camp

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El PDeCAT de la Selva no assistirà al ple extraordinari que tindrà lloc avui dimecres a les 20h, en el qual es farà efectiu el traspàs de càrrec d’alcalde per part de Jopep Madeu (PSC) a favor de Jordi Vinyals (ERC). Aquest traspàs de funcions dóna compliment al pacte de govern els dos partits van signar a l’inici de la legislatura, en el qual es va acordar que el primer i darrer any del mandat serien pels republicans i el segon i el tercer, pels socialistes. En aquest sentit, el PDeCAT no assistirà al ple per mostrar la seva disconformitat amb la vigència del pacte després dels darrers esdeveniments polítics que ha viscut Catalunya.

En un comunicat, el PDeCAT del municipi afirma que «després dels rellevants i greus fets polítics de l’any passat, relacionats amb les reivindicacions dels drets del poble de Catalunya, del referèndum de l’1-O i de la cruel repressió patida pels catalans per part de les forces de seguretat de l’Estat, ordenada pel PP i avalada pel PSC-PSOE, entenem que calia reconsiderar tots els pactes municipals, tal i com ja vàrem manifestar al ple del 24 d’octubre del 2017».

D’aquesta manera, el partit considera que el ple extraordinari que tindrà lloc avui dimecres «ratifica un pacte entre un partit constitucionalista i un partit que a nivell local ha estat submís» i que «prima els interessos econòmics personals abans d’escoltar la voluntat d’una gran majoria de selvatans».

El grup municipal afirma que han tingut contactes amb el govern per proposar-los un govern «sense reclamar cap responsabilitat de govern a favor dels nostres regidors» per tal d’evitar que hi hagués partits favorables al 155 al govern, però que ERC no ho va acceptar. Davant les circumstàncies, el PDeCAT ha acordat no assistir a aquest ple extraordinari com a mostra del seu «total desacord».

tracking