Diari Més

Municipal

Una sentència anul·la el decret que rebutjava els recursos contra els comptes de 2015 de Vilallonga

El contenciós-administratiu dóna la raó al PDeCAT que va recòrrer la resolució de l’alcalde Ignasi Valera que desestimava totes les al·legacions

L'ajuntament de Vilallonga

Una sentència anul·la el decret que rebutjava els recursos contra els comptes de 2015 de VilallongaGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La jutgessa del jutjat contenciós administratiu número dos de Tarragona ha estimat el recurs presentat pel grup municipal del PDeCAT contra la resolució de l’alcalde de Vilallonga del Camp –aleshores Ignasi Valera (ERC)– del 14 de desembre de 2016, a través de la qual van resoldre desestimar les al·legacions presentades als comptes generals de l’exercici de 2015 –i, en concret, a les d’un particular– i es donaven per aprovats.

El jutjat del contenciós administratiu ha dictaminat declarar nul el decret de l’alcalde esmentat i insta a la Comissió Especial de l’Ajuntament de Vilallonga ha de pronunciar-se sobre les al·legacions que es van presentar contra el pressupost en el seu dia. El consistori haurà, a més, de pagar les costes del processament al PDeCAT.

La titular considera que l’esmentada resolució de l’alcalde de Vilallonga és nul·la de ple dret perquès es va dictar per un òrgan que no tenia competències per fer-ho. A més, al·lega, que no es va seguir el procediment establert per la Llei Reguladora d’hisendes locals. En primer lloc, les al·legacions presentades als Comptes Generals no van ser examinades per la Comissió especial, com marca la llei, sinó que va ser la secretaria-interventora qui va emetre un informe sobre les mateixes en les quals proposava que fossin desestimades.

Seguidament, l’aleshores alcalde de Vilallonga, Ignasi Valera, va emetre un decret en què es desestimaven les al·legacions i els pressupostos de 2015 quedaven aprovats. Contra aquesta resolució, el grup municipal del PDeCAT de Vilallonga del Camp va interposar un contenciós-administratiu.

Sense informe

Els comptes generals van passar pel ple el 15 de desembre de 2016, però la Comissió Especial no va emetre cap segon informe pertinent pronunciant-se sobre les al·legacions presentades, en concret per les d’un particular, i ara haurà de fer-ho.

Contra aquesta sentència del número 2 del contenciós-administratiu es pot interposar un recurs d’apel·lació en el termini de quinze dies.

tracking