Diari Més

Societat

A les aules d'adults es parla bé l'anglès

Tres alumnes del Centre de formació d’Adults de Vila-seca guanyen el segon premi del concurs The Fonix

Isabel Molina i Lurdes Salvadó, durant l'entrega de guardons de The Fonix.

A les aules d'adults es parla bé l'anglèsCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Tres alumnes del Centre de formació d’Adults de Vila-seca, Isabel Molina, Isabel Gómez i Lurdes Salvadó, han guanyat el segon premi del concurs d’anglès interescolar The Fonix. Es tracta d’un certament obert a tots els centres educatius de Catalunya, i més concretament als alumnes des de 5è de Primària, i fins a Batxillerat, amb dues categories més per als adults.

Aquesta era la primera vegada que els de Vila-seca s’hi presentaven, animats pels seus professors d’anglès. En una primera fase, els concursants havien de muntar vídeo o animació sobre el tema escollit enguany, el medi ambient o l’estil de vida saludable vinculat a l’alimentació. A Vila-seca en van fer diversos grups d’alumnes, i d’entre tots van escollir el que finalment es va presentar a concurs i que signaven Isabel Molina i Isabel Gómez. Tots els vídeos presentats es van penjar a Youtube. Després es va procedir a les votacions per seleccionar els finalistes. D’aquestes, el vot del públic de Youtube sumava un 15% de la puntuació, i el 85% restant partia de les votacions del comitè organitzador. En la categoria de les vila-secanes, el treball presentat va quedar en segona posició, assolint així la possibilitat d’anar a la final. I no només això, el vídeo de les estudiants de Vila-seca va ser el més visualitzat del concurs, superant en el seu moment les 800 visualitzacions, i també va ser el que, dins la seva categoria, va rebre més likes (el treball encara es pot visualitzar a través del canal Youtube).

La final es va celebrar a Barcelona i, per aconseguir el premi, les alumnes van haver de defensar el seu projecte davant el públic i el jurat. En aquesta ocasió hi van anar la Isabel Molina i la Lurdes Salvadó. La seva exposició va convèncer i, finalment, van aconseguir el segon premi del certamen. «Ens vam sentir molt còmodes i el jurat ens va tractar amb molt de respecte, va ser fantàstic», recorda Isabel Molina. Per a ella, el millor de tot plegat, però, no ha estat tant el premi (un lot de material educatiu de la Cambridge University per a les alumnes i un curs de metodologia de llengua anglesa i un altre lot per a la professora), sinó l’experiència viscuda i, sobretot, el que ha comportat: «Et sents molt bé veient que ets adult i encara pots fer coses com aquestes. A part de passar-ho molt bé i aprendre, dones exemple als fills. I, sobretot, el que em feia més il·lusió era poder dedicar el treball i el premi a la nostra professora, la Inma Sanmartín, per tota la feina que ha fet. A les escoles d’adults s’ho treballen molt, hi ha gent molt gran que els costa molt, i ells vinga a insistir, deixant-se la pell cada dia».

Aquest any, el concurs, organitzat per International House i Fundesplai i que compta amb la col·laboració del Departament d’Ensenyament, ha arribat a l’onzena edició i, com a novetat, ha estrenat nou format i noves bases.

En les categories dels estudis de Primària, ESO i batxillerat, ha destacat també de manera molt notable l’èxit aconseguit per l’IE Pi del Burgar de Reus que es va fer amb el primer premi en el nivell de 1-2n ESO.

tracking