Diari Més

Salut

Salut reforça el personal d'ambulatoris i hospitals del territori a l'estiu

Tarragona i les Terres de l'Ebre i Girona comptaran amb 47 metges, 41 infermeres i 32 auxiliars administratius més

El CAP de la Pineda serà un dels que augmentarà el nombre de professionals durant l'estiu.

Salut reforça el personal d'ambulatoris i hospitals del territori a l'estiuGoogle Maps

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El CatSalut reforçarà a l'estiu amb 481 professionals els centres d'atenció primària i hospitalària, la majoria d'ells (410) ambulatoris i especialment a les zones costaneres, un 83%, per fer front a l'augment de població durant les vacances estivals.

Fonts de la Generalitat han informat a més que, durant els mesos de juliol, agost i setembre segueix creixent la disponibilitat de llits als hospitals, que passen del 88,1% que estaven obertes l'any passat al 90,1% d'aquest any.

Concretament, en l'àmbit de l'atenció primària, les regions sanitàries de Terres de l'Ebre,Tarragonai Girona són les que reben la major part d'aquest increment de personal -un 74% dels reforços-, consistent en 123 metges, 103 infermeres i 77 auxiliars administratius.

Per adequar els centres hospitalaris a l'activitat de l'estiu, s'ha establert una disponibilitat mitjana del 90,1% dels llits i el nombre de professionals addicionals durant l'estiu s'eleva fins als 71.

D'aquesta manera, segons la Generalitat, es podrà respondre a l'activitat programada -que baixa en aquests mesos- i la urgent, seguint criteris clínics, mantenint les intervencions amb ingrés i d'alta complexitat i prioritzant la cirurgia cardíaca i oncològica.

Finalment, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) també ha reforçat aquest estiu el dispositiu amb 24 unitats addicionals de Suport Vital Bàsic i Avançat, que realitzaran 31.812 hores.

Aquestes mesures pretenen donar cobertura a les zones de costa, en les que durant l'estiu augmenta significativament la població, bàsicament aTarragona, Terres de l'Ebre, Garraf i Girona, segons Salut.

Algunes d'aquestes mesures s'han començat a aplicar ja i la resta ho faran a partir de l'1 de juliol, configurant un dispositiu elaborat pel CatSalut i el Departament de Salut.

A nivell territorial, la regió sanitària de l'Alt Pirineu-Aran manté el 100% dels llits hospitalaris disponibles, a Lleida estaran disponibles el 77,6%, mentre que en l'atenció primària s'incrementen 24 metges i 24 professionals d'infermeria, que es concentren en els centres d'Alcarràs, Alfarràs Almenar, Pla d'Urgell, Seròs, la ciutat de Lleida i Almacelles, segons Salut.

A Girona estaran disponibles el 93,7% dels llits, mentre que en l'atenció primària s'incrementa la dotació de professionals amb 76 metges, 62 professionals d'infermeria i 45 auxiliars administratius, segons les mateixes fonts.

Els reforços es concentren en els centres de l'Escala, Torroella i l'Estartit, Calonge, Palafrugell, Portbou, Llançà i Port de la Selva, Cadaqués, Roses i Empuriabrava, Sant Feliu de Guíxols i Platja d'Aro, Blanes, Pineda, Canet de Mar, Lloret centre i Tossa de Mar, Malgrat de Mar i Calella.

ATarragonaestaran disponibles el 84,8% dels llits, l'atenció primària s'incrementa en 40 metges, 34 professionals d'infermeria i 25 auxiliars administratius, que es concentren en els centres de Gimbernat, Miami Platja, Calafell, Salou, Torredembarra, la Pineda, Hospitalet, Comarruga i el Vendrell.

A la regió sanitària dels Terres de l'Ebre estaran disponibles el 88,6% dels llits, l'atenció primària s'incrementa amb 7 metges, 7 professionals d'infermeria i 7 auxiliars administratius, que es concentren en els centres de Sant Carles de la Ràpita, Ametlla, L'Ampolla, Deltebre i les Cases d'Alcanar.

A les comarques de la Catalunya Central estaran disponibles el 88,5% dels llits.

Finalment, a la regió sanitària de Barcelona estaran disponibles el 91,2 % dels llits, i l'atenció primària s'incrementarà amb 22 metges, 23 professionals d'infermeria i 13 auxiliars administratius, que es concentren a Cubelles-Cunit, Sitges, Vilanova i la Geltrú, Argentona, l'Hospitalet i la ciutat de Barcelona.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) i el CatSalut, conjuntament amb el Departament de Territori i Sostenibilitat i a través del Servei Meteorològic de Catalunya, tenen actiu des de l'1 de juny i fins al 30 de setembre el Pla d'actuació per prevenir els efectes de les onades de calor sobre la salut (POCS).

tracking