Diari Més

La Raíz i Itaca Band, plats forts musicals de la Festa Major del Morell

Entre el 20 i el 30 de juliol, el municipi acollirà una cinquantena d'actes amb motiu de les festes d'estiu

Eloi Calbet, i els tècnics de Cultura, Festes i Joventut, David Ayza i Oriol Figueras durant la presentació de la Festa Major.

La Raíz i Itaca Band, plats forts musicals de la Festa Major del MorellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Ja està tot a punt per a la celebració de la Festa Major de Sant Abdó i Sant Senén, que enguany tindrà lloc del 20 al 30 de juliol. Uns dies per als quals l'Ajuntament del Morell i les entitats morellenques han preparat un programa farcit d'actes que van des de concerts fins a cercaviles, passant per correfocs, vaquetes, cinema a la fresca, la 56a Cursa Ciclista Gran Premi del Préssec, la trobada de puntaires, la Zeuzera Pyrina o la XIII Baixada d'Andròmines.

Pel que fa a la programació musical, sempre amb un pes important dins de la Festa Major, les principals propostes es concentren el darrer cap de setmana de les festes. Així, hi haurà concerts gratuïts de La Raíz i Itaca Band, The Show Time o Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries.

Aquest dimecres a la tarda s’ha fet la presentació oficial als jardins de l’Ajuntament del Morell, de la mà del regidor de Comunicació, Eloi Calbet, i els tècnics de Cultura, Festes i Joventut, David Ayza i Oriol Figueras. Calbet ha exposat que «la novetat és justament que no hi ha grans novetats», sinó que «apostem per consolidar els actes que més bé funcionen i mirem de millorar-los any rere any». També ha explicat que s’ha incrementat més d’un 25% el pressupost destinat a la Festa Major, i s’hi invertiran 170.000 euros. Així mateix, ha destacat que «els veïns i veïnes se senten molt seva la Festa Major» i això, lligat a «la implicació de totes les entitats del municipi, és la clau de l’èxit».

Precisament vinculat a les entitats, Ayza i Figueras han remarcat el fet que les barres de la Festa Major sempre les gestionen entitats del poble. «Enguany qui s’encarregarà de les barres és l’associació Hol·la Genís, que lluita contra el càncer infantil», han indicat, «de manera que tothom que consumeixi estarà fent alhora un acte solidari amb aquesta organització».

Altres activitats que acaben de conformar el programa són el concert de La tieta Clara, la 3a edició de la Festa jove dels Nins i els Nons a la Granja dels Frares, un taller de percussió, el tobogan aquàtic, la 3a Holi party, el tir al plat, un torneig de futbol 7, les matinades, el sopar popular o el tradicional seguici, que aquest any comptarà amb la Mulassa de Valls com a element convidat.

tracking