Diari Més

Infraestructures

El Vendrell i Torredembarra reclamen l'execució de l'acord sobre l'N-340 mentre no s'alliberi l'AP-7

Els alcaldes alerten que la temporada d’estiu està a tocar i que, si no s’actua de forma imminent, tornaran a patir col·lapses

Imatge de les cues a l'N-340 a seu pas per Roda de Berà.

El Vendrell i Torredembarra reclamen l'execució de l'acord sobre l'N-340 mentre no s'alliberi l'AP-7ACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’alcalde del Vendrell i portaveu del Pacte de Berà, Martí Carnicer (PSC), ha defensat aquest dilluns que cal executar «al més aviat possible» el desviament obligatori de camions de l’N-340 cap a l’AP-7, tal com recull l’acord per reduir la sinistralitat i el col·lapse en aquesta via. En declaracions a l’ACN, Carnicer ha celebrat que el govern espanyol confirmi que aixecarà els peatges de les autopistes que finalitzen la seva concessió, però ha reivindicat que, mentre això no arribi, es doni compliment als compromisos adquirits. En el cas de l’AP-7 entre Tarragona i la Jonquera, la concessió venç del 31 d’agost del 2021 i, entre Alacant i Tarragona, el 31 de desembre del 2019. Al seu torn, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira (ERC), s’ha mostrat convençut que l’anunci del ministre de Foment no suposi renunciar al desviament de camions ni a les bonificacions. El territori exigeix celeritat en la presa de decisions per evitar les cues quilomètriques durant la nova temporada turística que és a punt de començar.

L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, ha lamentat que el «col·lapse total» de la carretera N-340 la converteix «en una mena de cinta transportadora de vehicles on no hi ha cap tipus de mobilitat i on qualsevol incident provoca un caos immens per l’elevat nivell de trànsit». Carnicer ha admès que esperaven que el desviament obligatori de camions i l’aplicació de bonificacions «aniria més ràpid perquè hi havia consignacions pressupostàries». Tot i això, ha insistit que les reivindicacions que fan són les mateixes i que cal seguir-les defensant.

El batlle ha reivindicat que el territori és víctima d’un «desequilibri» perquè, si bé s’ha beneficiat d’unes infraestructures que sense peatge «haguéssim trigat molt més a tenir-les en funcionament», no s’ha beneficiat de les autopistes i autovies lliures de peatge. «Les connexions s’han de fer de forma justa, correcta i en funció dels interessos generals», ha reivindicat.

Per la seva banda, l’alcalde de Torredembarra, Eduard Rovira, ha constatat que l’alliberament dels peatges un cop finalitzin les concessions era una qüestió que demanaven perquè l’autopista està «molt amortitzada». Tot i això, ha recordat que la solució que exigeixen mentre aquest tràmit no arriba és de caràcter urgent i ha de tenir una aplicació immediata. «D’això el ministre no en parla», ha lamentat Rovira a l’ACN, sobre el desviament de camions i l’aplicació de bonificacions.

El batlle de Torredembarra ha opinat que caldrà traslladar l’acord al nou ministre per veure «si fa seva» l’anàlisi realitzada fins ara i s’ha mostrat confiat que l’anunci de l’alliberament no farà que s’aparquin les mesures per millorar la seguretat a l’N-340. A més, Rovira ha insistit que caldrà parlar del futur de les autopistes alliberades i de si els pressupostos estatals permetran conservar-les en bones condicions.

En la mateixa línia, Carnicer considera que caldrà dialogar amb el nou executiu espanyol per acabar d’acordar el manteniment de les autopistes un cop s’aixequin les barreres. D’altra banda, l’alcalde del Vendrell ha recordat a la Generalitat que també aposten per «reduir» els peatges de l’autopista C-32 perquè és «una de les més cares per país per quilòmetre recorregut». En aquest sentit, l’alcalde del Vendrell ha contraposat les diferències d’estratègia d’ambdós governs: la voluntat de Foment d’alliberar peatges, d’una banda, i el plantejament del Govern d’implantar la vinyeta, de l’altra.

tracking