Diari Més

Societat

Torredembarra retira l'Alfa i Omega del mar

L'obra de Bartolozzi s'havia deteriorat i representava un perill pels banyistes

Imatge de la retirada de l'escultura, aquest divendres al matí.

Torredembarra retira l'Alfa i Omega del marAjuntament de Torredembarra.

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Torredembarra ha desmuntat aquest divendres l'emblemàtica escultura Alfa i Omega, que des de 1999 presideix el litoral del municipi, davant del seu deteriorament. De fet, la figura s'ha deteriorat tant durant els darrers mesos que comporta un perill real.

L'escultura ha estat desmuntada i traslladada a terra ferma. Aleshores serà el moment d'analitzar la possibilitat de restaurar-la, els costos econòmics que comportaria i quins són els drets i obligacions de la mateixa figura. Un cop fet aquest procés, es prendrà una decisió que des del consistori afirmen que serà col·lectiva.

L'escultura Alfa i Omega és obra de Rafael Bartolozzi i es va inaugurar l'abril de 1999 amb motiu de la commemoració dels 20 anys d'ajuntaments democràtics que Torredembarra va celebrar amb una Trobada d'alcaldes dels Països Catalans. És una escultura d'acer corten de 12 metres d'alçada i 12 tones de pes. L'escultura reprodueix les lletres gregues alfa i omega com a símbol de l'assoliment d'un objectiu del principi i la fi vers la recuperació de la democràcia. Es troba ubicada sobre un bloc de formigó dins del mar, a uns 80 metres de la platja. Amb la instal·lació de l'escultura, es va restaurar el bloc de Baix a Mar, una peça important de la història del món de la pesca a Torredembarra.

L'obra ha estat retirada i col·licada a la pontona, a terra ferma.

Torredembarra retira l'Alfa i Omega del marAjuntament de Torredembarra.

Imatge del procés de desmuntatge de l'escultura.

Torredembarra retira l'Alfa i Omega del marDiari Més

Imatge del procés de desmuntae de l'escultura.

Torredembarra retira l'Alfa i Omega del marDiari Més

tracking