Diari Més

Judicial

Detenen dos membres d'un grup criminal especialitzat en robar a persones grans i estafar-les

Els Mossos els van detenir a Vilafortuny però actuaven per tot el territori espanyol

Els fets van ocórrer dimecres davant del Col·legi Maria Rosa Molas.

Els Mossos medien en una discussió amb una arma blanca pel migMossos d'Esquadra

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els Mossos d’Esquadra van detenir un home i una dona, de 30 i 29 anys respectivament, ambdós de nacionalitat romanesa, per delictes de pertinença a un grup criminal, estafes bancàries i furts. El seu modus operandi era realitzar estafes amb targetes de crèdit que havien sostret prèviament a gent gran.

Els detinguts es movien per supermercats i centres comercials on observaven possibles víctimes mentre feien cua per pagar a les caixes, majoritàriament persones grans. Quan els clients introduïen el PIN per pagar, els detinguts memoritzaven el número i posteriorment seguien a la persona i li sostreien la targeta. Després la utilitzaven per treure diners en caixers automàtics, fer compres d’imports elevats o demanar préstecs bancaris.

El grup actuava per tot el territori espanyol i els seus membres treballaven com una organització o grup criminal. Els seus integrants no tenen domicili conegut, la qual cosa els permet una àmplia mobilitat per tot el territori nacional desplaçant-se principalment amb vehicles de lloguer.

Arran de la investigació els agents van poder constatar que aquest grup s’havia desplaçat al sud de Catalunya i estava realitzant la seva activitat delictiva pels voltants de Cambrils. Els investigadors es van desplaçar a la zona i juntament amb els agents de la Unitat d’Investigació de Reus, van detenir aquestes dues persones en un hotel de Vilafortuny on estaven allotjats. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

tracking