Diari Més

Societat

Ikea obre un punt de recollida de comandes a Constantí

El nou servei ja és una realitat i està gestionat per l'empresa Sama

El nou servei serà de Click&Collect s'instal·larà en una nau de Constantí.

Ikea segueix esperant la llicència d'obres per construir la seva botigaCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'empresa sueca Ikea ha obert un nou punt de recollida de comandes a Constantí. El servei deClick&Collectpermetrà als clients recollir les compres fetes a través de la seva web o a una botiga física. El punt de vendaestà gestionatper l'empresa Sama, un delssocisd'Ikea que realitza els serveis de transport, instal·lació i muntatge.El preu per utilitzar aquest servei de recollida serà de 29 euros.

Amb l'objectiu d'estar més a prop dels seus clients, l'empresa instal·larà aquest servei en una nau que té el seu soci Sama al Polígon Industrial de Constantí, al carrer d'Alemanya. El servei ja es troba en funcionament, segons ha pogur saber Diari Més.

«Fa una setmana l'empresa es va posar en contacte amb nosaltres per comunicar-nos la seva arribada», assegura Óscar Sánchez, alcalde de Constantí. «Tenim un polígon privilegiat, que facilita la mobilitat i amb una molt bona comunicació», explica Sánchez.

Des d'Ikea van comunicar al batlle les intencions de contractar gent del territori i amb qualificació per al nou punt de recollida. No obstant, el consistori compta amb una partida per incentivar amb 3.000 euros, a qualsevol empresa que contracti gent aturada del municipi.

Constantí està treballant amb la Generalitat per aprovar el Pla Parcial Urbanístic 10 (PPU 10), que permetrà urbanitzar més terrenys del polígon. «En breu estem esperant l'arribada d'una nova empresa de logística a la zona», comenta l'alcalde, tot i que no ha volgut desvetllar el seu nom.

Des de l'empresa sueca asseguren que el seu objectiu ampliar «la nostra presència per situar-nos allà on els clients ens requereixen. És un pas més en la nostra expansió que complementa a més les futures obertures de botigues tradicionals», segons Raquel Ferreiro, directora de relacions amb el client d'Ikea a Espanya.Amb la creació d'aquests punts de recollida, l'empresa sueca pretén que «el 80% de la població arribi a tenir un punt de contacte Ikea a menys d'una hora amb cotxe».

tracking