Diari Més

Medi Ambient

Alliberació de cabal de la presa del Catllar al riu Gaià

Repsol realitzarà una maniobra extraordinària per alliberar cabals generadors al riu Gaià

Presa del Catllar.

Alliberació de cabal de la presa del Catllar al riu GaiàCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Repsol realitzarà un desembassament a la presa del Catllar, de manera extraordinària, d'avui 29 de maig a partir de les 8 del matí fins demà, amb motiu de l'alliberació dels cabals generadors al riu Gaià.

Repsol i l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) col·laboren per millorar els cabals ecològics de l'aigua amb l'alliberament de les aigües de la presa del Catllar al riu Gaià. L'objectiu d'aquest desembassament és que el tram baix del riu Gaià presenti un estat de neteja de la llera i que es produeixi una renovació de l'hàbitat fluvial d'aquest riu. La presa del Catllar presenta un nivell d'aigua superior al que és habitual. Aquest és el tercer cop que es realitza un desembassament a la presa, i la darrera alliberació d'aigua va arribar al mar.

La maniobra d'alliberació d'aiguaesdurà a terme entre avui i demà, 30 de maig,fins ales 12 h del matí. El cabal podrà augmentar de forma sobtada a la llera principal i afectar trams baixos i guals. Es recomana que els municipis del Catllar, Riera de Gaià, Altafulla i Tarragona evitin els accessos a la llera, punts baixos, guals iencreuamentsde riu a nivell.

tracking