Diari Més

Festa

La Pobla ja respira ambient de Festa Major

Una seixantena d’actes formaran el programa d’actes del 2 al 30 de juny

Imatge d'arxiu de la

La Pobla ja respira ambient de Festa MajorCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Aquest dissabte La Pobla donarà el tret de sortida als actes previsemmarcats en el programa de la Festa Major de Sant Joan. Aquesta oferirà una seixantena de

propostes per a tots els públics, del 16 al 30 de juny, si bé des d’aquest cap de setmana i fins al 15 de juny proposarà un seguit de propostes culturals i lúdiques per a tots els pobletans.

El tret de sortida correspondrà a la segona edició del Torneig de minibàsquet, organitzat per

l’Associació Esportiva del municipi i que tindrà lloc dissabte al matí, a la pista coberta del Complex

Esportiu Municipal. L’activitat esportiva tindrà continuïtat a la tarda ja que, a les 18 hores, CF Pobla i

CF Reus oferiran el tradicional partit de futbol de veterans que sempre vesteix el programa de la

Festa Major pobletana.

Finalment, la jornada inaugural quedarà completada a les 22 hores, amb el correfoc adult pelscarrers del poble. Aquest comptarà amb la participació de l’Associació Juvenil Els Set PecatsCapitals Ball de diables, la Colla de Diables Tronats de Mar de Vilanova i la Geltrú, el Ball de diables de Vila-seca, la Colla de Diables del Catllar i el Ball de diables de la Canonja.

L’endemà diumenge al migdia, l’esport tornarà a recuperar el protagonisme a través de la jornada de

portes obertes al Camp de futbol i Pavelló. Ambdues instal·lacions esportives municipals han estat

renovades i millorades de cara a la celebració dels Jocs Mediterranis Tarragona 2018, que en el cas

de La Pobla consistiran en la disputa de fins a sis partits de la competició de futbol.

Pel que fa al primer cap de setmana d’actes previs a la Festa Major de Sant Joan, la cultura servirà de cloenda en forma de representació teatral. El Petit Príncep, a càrrec de la Companyia la Sala, del Morell, serà l’encarregada d’oferir el primer espectacle d’arts escèniques d’aquesta celebració que, durant les properes setmanes, oferirà a habitants i visitants una seixantena de propostes entre les quals no hi faltaran clàssics imprescindibles com la litúrgia, la música, les activitats infantils, lagastronomia, etc.

Programació per als Jocs Mediterranis

La programació associada als Jocs Mediterranis es veurà completada amb un seguit d’actes integrats en el programa cultural dels Jocs. Així, La Pobla celebrarà fins a quatre actes de tipologiadiversa: Inauguratio, a càrrec de la Companyia Nemesis, el 10 de juny (18.30 h) al Casal Cultural.En acabar i al carrer Sant Joan, l’Ajuntament oferirà una degustació gastronòmica mediterrània.

Aquesta permetrà assaborir un menú complet amb quatre dels plats més tradicionals de la

gastronomia mediterrània: cuscús (Marroc), humus amb bastonets d’hortalisses (Líban), quiche

lorraine (França) i iogurt grec amb fruita i cereals (Grècia). Tot plegat s’oferirà per només 4 euros –

amb beguda inclosa- i la recaptació íntegra serà destinada a finalitats solidàries.

L’oferta cultural dels Jocs a La Pobla també inclourà, el 16 de juny, el concert de Sant Joan, amb Vergüenza Ajena i Los Manolos; així com l’espectacle piromusical La Mediterrània i els Jocs Mediterranis, la nit del 25 de juny.

Després de Sant Joan, Jarabe de Palo

Finalment, cal recordar que l’ambient festiu a La Pobla no finalitzarà amb la Festa Major, ja que l’Ajuntament organitzarà un any més les tradicionals

Festes d’Estiu, que inclouran com sempre la Festa del Playback, la Festa del Romesco, la Paella Popular i, enguany, el concert solidari que protagonitzaran Jarabe de Palo, amb els reusencs Doble Rombo com a teloners. La recaptació íntegra d’aquest concert serà lliurada a la Fundació Josep Carreras contra la leucèmia.Aquest concert tindrà lloc el 14 de juliol, i s’ofereix al públic per només 10 euros.

tracking