Diari Més

Educació

La Generalitat dóna llum verd a la 'llar d'infants' provisional de Creixell

El municipi ha creat un centre infantil en una aula de l’escola Les Eres després que la llar d’infants tanqués el curs passat per impagaments

L'espai està ubicat en una aula de l'escola Les Eres.

La Generalitat dóna llum verd a la 'llar d'infants' provisional de CreixellCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L’Ajuntament de Creixell ja disposa del vistiplau de la Generalitat per poder utilitzar una aula de l’escola Les Eres com a centre infantil. L’objectiu és dotar el municipi d’un espai destinat als més petits, després que el curs passat, la llar d’infants municipal Estel de Mar tanqués per impagaments als treballadors per part de l’empresa adjudicatària, Privilege Class 1909.

Segons la regidora d’Ensenyament, Pilar Romero, la Generalitat va donar llum verd la setmana passada a un projecte que es qualifica com a «mesura provisional». L’aula ja està desafectada i a punt per entrar en funcionament. Ara, però, que s’està arribant a la recta final del curs, la regidora explica que s’està estudiant quan engegar el nou servei. «Possiblement, a les alçades de curs que estem, s’obrirà l’espai com a esplai cara aquest estiu», diu Romero, que destaca la importància de poder oferir, de nou, un servei destinat als nens i nenes d’entre 1 i 3 anys. Un col·lectiu que, enguany, ha quedat desemparat, en un municipi de poc més de 3.000 habitants. Això ha obligat a pares i mares portar els seus fills a pobles i ciutats properes, com és el cas de Roda de Berà o Torredembarra. La previsió és que el nou servei, anomenat Centre Infantil Espai de Famílies Les Eres de Creixell, tingui un horari de nou del matí a cinc de la tarda, amb possibilitat de servei de menjador.

Paral·lelament, l’Ajuntament està començant a preparar el concurs per poder licitar i adjudicar, en un futur, la gestió de la llar d’infants, tancada des de fa un any. Tal com destaca Pilar Romero, actualment el consistori està a l’espera que la Comissió Jurídica Assessora del Departament de Governació de la Generalitat emeti el dictamen a través del qual s’anul·li la concessió del servei adjudicat a Privilege Class 1909. Serà llavors que Creixell podrà donar una solució definitiva a la problemàtica, obrint un concurs públic, adjudicant la gestió del servei a una nova empresa. Així, es comptarà, novament, amb una llar d’infants.

Fa un any que l’Ajuntament de Creixell va iniciar un expedient de rescissió de l’adjudicació de la gestió de la llar per l’incompliment de les clàusules de l’adjudicació del servei.

tracking