Diari Més

La Cala Llenguadets de Salou es queda sense sorra i no hi cabrà ni la guingueta

El propietari del local, que s'havia d'instal·lar per la temporada d'estiu reclama una solució al perjudici econòmic que patirà

La Cala Llenguadets es troba situada entre la platja dels Capellans i la platja Llarga.

La Cala Llenguadets de Salou es queda sense sorra i no hi cabrà ni la guinguetaDiari Més

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

El temporalmarítimque va afectar les platges de la costatarragoninaha deixat, pràcticament, sense sorra la CalaLlenguadetsde Salou. A la platja, que es troba entre la de Capellans i la Llarga, no s'hi podrà instal·lar la guingueta aquesta temporada, apunta el seupropietariMarcelLlusà, que des de fa 17 anys manté allí un local a la temporada estival.Tot i que l'Ajuntament va fer descarregar dos camions amb sorra fa pocs dies a la zona per pal·liar els efectes dels últims temporals, l'«aigua ja se l'ha emportat».

Llusà cada any té la seva guingueta instal·lada a la zona i assegura que aquest any «amb tan poca sorra, no la podré posar». La terrassa del local, ja ocupa set metres, ital comestà ara «la gent seuria a l'aigua», afegeix Llusà.

L'Ajuntament de Salou, per la seva banda, «no m'ha donat cap alternativa», explica el propietari, tot i que, li han assegurat que «estan estudiant el problema». La cala, que es troba al centre del municipi turístic, acull a molts turistes durant la temporada d'estiu. Llusà recorda el cost que ha d'assumir per aquesta concessió «i si no puc muntar la guingueta, perdre molts diners».

Amb els anys, Cala Llenguadets, a l'igualque moltes de la costatarragonina, han patit una forta regressió i ha perdut molts metres de sorra amb el temps. De fet, Llusà mostra imatges de fa 30 d'anys, quan l'espai que ocupava la sorra permetia que la platja dones serveis a centenars de banyistes.

Aquest divendres, el govern espanyol ha aprovat un pressupost de 40,9 milions d'euros per reparar els danys produïts pels temporals de febrer i març a les costes espanyoles. El Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi Ambient contempla fer 45 actuacions repartides entre onze comunitats autònomes.

Entre aquestes hi ha Catalunya, la Comunitat Valenciana, Andalusia, les Illes Canàries i Melilla. Amb aquestes obres, es vol recuperarl'estabilitatal litoral aportant i redistribuint sorra, estabilitzant fronts de dunes, reparant esculleres i elements de defensa; i reparar els accessos a les platges.

Al litoral tarragoní, el govern actuarà a les platges de Cunit, Calafell, El Vendrell, Roda de Berà, Altafulla, Salou, Cambrils, Mont-roig del Camp, L'Hospitalet de l'Infant, L'Ampolla, Deltebre i Sant Jaume d'Enveja, per un import de 782.000 euros.

Imatge de la Cala Llenguadets de Salou de l'any 1988.

La Cala Llenguadets de Salou es queda sense sorra i no hi cabrà ni la guinguetaDiari Més

Imatge d'aquest divendres de la Cala

La Cala Llenguadets de Salou es queda sense sorra i no hi cabrà ni la guinguetaDiari Més

tracking