Diari Més

La Torre del Port de Cambrils disposarà d'una nova cara

Les obres de restauració s'han iniciat aquesta setmana i es preveu que s'enllesteixin en un mes

La Torre del Port estarà envoltada amb una bastida mentre durin le sobres.

La Torre del Port de Cambrils disposarà d'una nova caraCedida

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La Torre del Port de Cambrils tindrà una nova cara gràcies al projecte de restauració que ha començat aquesta setmana. S’ha iniciat el procediment després que la Junta de Govern de l’Ajuntament de Cambrils adjudiqués l’obra a l’empresa Cyrespa Arquitectónico, en un procés administratiu que va començar l’any 2017.

Aquest edifici està catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, per tant és un espai de màxima protecció contemplada per la Llei de Patrimoni Cultural Català i per aquest motiu era una remodelació de dificultat. El pressupost que s’ha destinat per la reparació de la Torre és de 58.607,95 euros finançats per l’Ajuntament de Cambrils. Es preveu que les obres finalitzin en un període d’un mes, abans que s’iniciï la temporada turística d’estiu.

Les obres se centraran primordialment en l’eliminació de filtracions provinents de la coberta, en l’evacuació de les aigües pluvials de la teulada, la substitució de portes i finestres, la rehabilitació del revestiment de tota la façana i el sanejament dels murs interiors afectats per la humitat. Per poder du a terme aquesta restauració, s’ha demanat un previ vistiplau de la Comissió Territorial de Patrimoni de la Generalitat de Catalunya.

tracking