Diari Més

Laboral

Desconvocada la vaga del personal de neteja dels hotels de PortAventura

Els treballadors i Claro Sol Facilities han obert un període de negociació

Els treballadors dels hotels de PortAventura es concentraran tots els dilluns i divendres de juliol.

Desconvocada la vaga del personal de neteja dels hotels de PortAventuraPortAventura

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els treballadors de neteja de pisos i bugaderia dels hotels de PortAventura –empleats de l'empresaClaroSolFacilities–, han desconvocat la vaga de 24 hores prevista per aquest cap de setmana, el del 28 i 29 d'abril. El personal ho ha acordat en una assemblea, aquest migdia, després d'haver acordat amb l'empresa entrar «en un període de negociació», segons ha informatNievesMarco, responsable del Sector d'Hosteleriade Comissions Obreres a Tarragona.

Els sindicats convocant de la vaga, CCOO i UGT, s'han reunit al Departament de Treball de Tarragona, on un mediador haajudat queClaroSol Facilities i elssindicatsarribessin a un principi d'enteniment. L’acte de conciliació s’ha plantejat davant la sol·licitud de Claro Sol de declarar il·legal la vaga per falta de motius. Segons el sindicat UGT, després d'exposar abastament la situació laboral s’ha aconseguit un compromís de l’empresa d’obrir una mesa de negociació, el proper 16 de maig, amb la supervisió del Departament de Treball, que ha de portar a la millora i homologació de les condicions de treball actuals abans del 18 de juny.El conflicte es deu «a la situació de precarietat i pèrdua de drets» que, segons denuncien els treballadors, pateixen a causa de les externalitzacions als establiments hotelers. En total, hi ha unes 150 persones afectades.

Amb aquesta voluntat de l'empresa per escoltar les reivindicacions dels treballadors de neteja de pisos i bugaderia dels hotels de PortAventura, els sindicats han informat al personal que ha decidit per «unanimitat» no anar a vaga. L'assistència dels treballadors en aquesta reunió d'urgència«ha estat del 90-95%», ha expressatNievesMarcos.

El període de negociació serà del 16 de maig fins al 18 de juny, on els representants dels treballadors demanaran mantenir «les garanties que es tenien de les empreses anteriors, comAcciona» respecte «salaris, jornades irregulars, vacances, entre d'altres», asseguraMarcos.

La voluntat dels sindicats és «començar des de 0» amb l'empresaClaroSol Facilities i si un cop passat el període de negociació no arriben a un enteniment «farem unaassembleade treballadors i es tornarà a decidir el següent pas o si convoquem una altra vaga», afirma la responsable delSector d'Hosteleriade Comissions Obreres.

tracking