Diari Més

Estrangers

Els tarragonins marxen a viure a França

Al Camp de Tarragona, les principals destinacions de residència són França i Argentina

Imatge d'arxiu de la Rambla Nova.

ERC insta l'equip de govern a actuar urgentment per regenerar la Rambla NovaAnna Ferran

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Augmenta el nombre de catalans que resideix a l’estranger un 6,4% durant el 2017 i les principals destinacions són França, Andorra i Argentina. A la demarcació de Tarragona ha estat una incrementació del 7% els ciutadans que marxen a França i curiosament a Argentina, un total de 15.602 persones del Camp de Tarragona s’han empadronat als consolats de l’estranger.

França i Andorra són les principals destinacions dels catalans per la seva proximitat a Catalunya i la tercera destinació de residència és a Amèrica del Sud, a Argentina. Segons l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat), el nombre d’inscrits ha augmentat a totes les comarques i a l’Aran, a excepció de l’Alta Ribagorça i la Terra Alta, on s’ha mantingut estable, i a les Garrigues, amb una lleugera disminució (-0,4%). Les comarques on marxen més catalans són el Barcelonès i les que l’envolten i el Tarragonès, tenint en compte el nombre d’habitants d’aquestes demarcacions.Segons la comarca d'inscripció, cal destacar que la majoria de comarques (35 i l'Aran) tenen més ciutadans residint a la resta d'Europa que a Amèrica.

Al Camp de Tarragona s’han empadronat a l’estranger un total de 15,602 persones, aquesta xifra ha crescut un 7% en relació a l’any anterior, la principal destinació es França. El Tarragonès és la primera comarca, de la demarcació, que han marxat més persones amb un total de 8.116 tarragonins principalment a França, seguida del Baix Camp on a França habiten un 30,5%. Com a característica, a la Conca de Barberà i el Priorat la destinació on marxen els seus habitants és a Argentina, amb més d’un 60% de residents al país de l’Amèrica del sud.

A la ciutat de Tarragona ha augmentat un 7,4% les persones que han marxat respecte a l’any anterior, concretament 377 persones. A Reus també hi ha hagut un creixement d’un 8,7% dels ciutadans empadronats a l’estranger. Es pot resumir que les comarques amb menys habitants del Camp de Tarragona, tenen com a destí de residència Argentina i les comarques amb més habitants, com el Baix Camp o el Tarragonès, la destinació principal és el país veí, França.

tracking