Diari Més

Societat

Els pastissers preveuen una caiguda de vendes de mones de Pasqua artesanes a Tarragona

Es calcula que les vendes puguin ser un 40% inferiors a les del 2017

Una de les pastisseres treu els ous de Pasqua de dins dels motlles.

Els pastissers preveuen una caiguda de vendes de mones de Pasqua artesanes a TarragonaACN

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Els pastissers artesans de la demarcació de Tarragona preveuen enguany que la venda de mones caigui considerablement arran de la crisi del sector que ha portat al tancament de molts obradors i establiments. El vicepresident del Gremi d'Artesans Pastissers, Josep González, calcula que el nombre d'unitats venudes podria situar-se al voltant de les 30.000, força lluny de les 50.000 del passat 2017 -un 40% inferiors-. Una disminució que s'explica, en bona mesura, per l'auge de les mones produïdes industrialment i comercialitzades en grans superfícies que, per contra, ha suposat al Gremi la pèrdua de pràcticament dues terceres parts dels associats en els últims anys –de més de 300 al centenar actual-. Per als pastissers, però, és una incògnita on acabaran acudint part dels consumidors que fins ara demandaven tipus de productes artesans.

El sector, explica González, resisteix ara oferint la possibilitat de personalitzar les figures de xocolata artesana, que ja han desplaçat des de fa temps el pastís amb base de bescuit com a variant de mona més demandada. «Com que som nosaltres els que elaborem la xocolata, no en fàbriques, podem fer la figura que vol el client», aclareix. Personatges de dibuixos animats com Ladybug i Pepa Pig o els personatges de la saga Star Wars comparteixen així protagonisme amb el tradicional ou, ara personalitzat. «Pots fer la figura que vulguis; la cara de la criatura amb xocolata –no succedani, precisa-. El ventall de possibilitats és immens», apunta. Això, al mateix temps, obliga els pastissers a no enllestir els ous fins que els clients s'acabin de decidir. «Això és el que no trobaran a altres llocs que no són artesans com nosaltres», remarca González.

S'esperen vendre 700.000 mones de Pasqua artesanes a tota Catalunya

En el conjunt general de tota Catalunya, el Gremi de Pastisseria de Barcelona i Província espera que es venguin unes700.000 mones de Pasqua artesanes, un 1% més que l'any passat. Uns dels motius que explicarien aquest lleuger increment és que enguany la celebració coincideix amb els primers dies del mes, un període més favorable per a l'economia domèstica.Quant als preus, aquests es mantindran i oscil·laran entre els 20 i els 100 euros, en funció de la complexitat de la figura.

Els personatges estrella d'aquest any seran Coco –l'última pel·lícula de Disney-, Star Wars, el superherois de PJ Masks o els jugadors del Barça. També prenen força les mones personalitzades a través de la tècnica del 'xocotransfer'.

tracking