Diari Més

Marítim

El SAR de Mallorca fa gestions per identificar l'objecte lluminós caigut a la costa de Calafell

Al centre de control aeri va quedar registrada una senyal que de cop es va fondre, però no hi ha constància de cap avioneta

Salvament Marítim

Salvament Marítim

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Salvament Marítim rastreja des d'aquest dimarts a la nit la costa de Calafell per investigar la presumpta caiguda d'un aparell al mar. Segons ha avançat la Cadena SER i ha pogut confirmar l'ACN, un veí va trucar al telèfon d'emergències 112 al voltant de les 22.25 h avisant que havia observat com un objecte lluminós que es dirigia cap al sud queia al mar, informació que posteriorment va ratificar un pilot d'avió que estava en ruta. Les fonts consultades asseguren que el Centre de Control Aeri té constància de la desaparició d'un objecte al radar. Amb mateix temps, però, Salvament Marítim assegura que a hores d'ara no consta que hagi desaparegut cap avioneta.

Durant la nit, el dispositiu de recerca ha treballat a la zona amb dues embarcacions i un helicòpter, que ja s'han retirat, així com també hi ha col•laborat el cos dels Mossos d'Esquadra. Aquest dimecres, la recerca continua amb una llanxa rastrejant aquest tram de la costa, mentre Salvament Marítim ha preavisat els navegants per a què comuniquin qualsevol informació que pugui estar relacionada amb els fets.

La investigació compta també amb la participació de l'exèrcit de l'aire, que analitza si l'aparell caigut podria ser un dron o un objecte no identificat.

Segons ha informat a aquest mitjà l'alcalde de Calafell, Ramon Ferré, la recerca s'ha donat per finalitzada poc després de les 12 del migdia sense trobar cap objecte al mar.

Les gestions per investigar la presumpta caiguda d’un aparell a la costa de Calafell dimarts a la nit continuen ara des del Servicio Aereo de Rescate (SAR), amb base a Palma de Mallorca. Segons ha explicat al Diari Més el portaveu de la Guàrdia Civil, Francisco Botana, ni l’aeroport de Reus ni el de Sabadell tenen constància de cap avioneta o similar que hagués d’aterrar i que no ho hagués fet i, per tant, des del SAR s’ha passat la investigació a nivell nacional i internacional, per esbrinar si l’objecte en qüestió –detectat pel radar del Centre de Control Aeri– pogués tractar-se d’alguna aeronau provinent d’algun altre aeroport. En tot cas, Botana reitera que, després del dispositiu de recerca, «no s’ha trobat cap indici» que pugui fer pensar que una avioneta s’hagi estavellat al mar.

tracking