Diari Més

Metereologia

La neu deixa gruixos de fins a 20 centímetres a Santa Coloma de Queralt

El vent també s'ha deixat sentir amb força durant les darreres hores

Imatge de Santa Coloma de Queralt a primera hora del matí.

La neu deixa gruixos de fins a 20 centímetres a Santa Coloma de QueraltRafa Soriano Morales

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

La nevada d'aquesta matinada en diversos punts de Catalunya ha deixat gruixos de fins a 20 centímetres de neu a Santa Coloma de Queralt, situat a 680 metres, 17 centímetres a Viu de Llevata (Alta Ribagorça), 15 a Sant Joan de l'Erm (Alt Urgell), 13 a l'Abadia de Montserrat i 12 a l'Observatori Fabra de Barcelona. A la capital catalana, els gruixos han arribat fins als 25 centímetres al Tibidabo, en el què s'ha convertit en l'episodi més important a les cotes altes de la ciutat, mentre que a la resta la neu no ha arribat a agafar. La neu també ha fet presència en altres punts on no és habitual, com Castellterçol (Moianès), amb 9 centímetres, Moià (Moianès) i Teià (Maresme), amb 8, Olesa de Bonesvalls (Alt Penedès) amb 5 i Collbató (Baix Llobregat), amb 3, entre molts altres, segons el Servei Meteorològic de Catalunya. D'altra banda, segons Trànsit, tres carreteres continuen tallades i als Túnels de Vallvidrera s'han aixecat les barreres.

A primera hora d'aquesta tarda, encara quedaven tallades la BV-2425 Castellví de Rosanes, la GIV-5201 a Viladrau i la BV-4024 de Bagà a Coll de Pal, segons el Servei Català de Trànsit. A més cal circular amb cadenes a la C-142b, a l'accés al Pla de Beret, i a la C-142b, a Naut Aran.

El vent també fa acte de presència

D'altra banda, el vent també s'ha deixat sentir amb força durant les darreres hores i s'han superat els cops superiors als 100 km/h a Portbou (142,9), a Mas de Barberans (113,8), a Boí (109,4), a El Perelló (102,6) i al Santuari de Queralt (101,9).

Previsió

De cara als pròxims dies, la predicció indica que es mantindran les nevades febles al Pirineu i Prepirineu fins dimecres al matí. El vent de component nord s'intensificarà i serà moderat amb ratxes fortes o molt fortes al terç nord de Catalunya i a les Terres de l’Ebre. Aquest vent també alterarà notablement l'estat de la mar, sobretot a la Costa Brava.

La temperatura es mantindrà baixa, tot i que a partir de divendres es començarà a normalitzar. A causa d’aquesta predicció el Servei Meteorològic de Catalunya manté actius avisos de Situació Meteorològica de Perill per neu, vent i onatge.

Els models a mitjà termini indiquen l'arribada d'una nova pertorbació de cara el cap de setmana que donarà lloc a precipitació a Catalunya, amb una cota de neu que rondarà els 1.000 metres.

tracking