Diari Més

Platges

Salou multarà amb 400 euros els banyistes que ignorin la bandera vermella

També es regularà l'alimentació d'animals a la via pública, finestres, terrasses i balcons

Els núvols negres anunciaven la forta tempesta que va inundar els carrers de Salou.

El preludi de la tempesta de diumenge a la platja de Llevant de SalouPere Granados/Facebook

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

L'Ajuntament de Salou multarà amb 400 euros els banyistes que ignorin la bandera vermella, d'acord amb la nova ordenança de civisme i convivència que s'aprovarà en el ple d'aquest dimecres, ha informat avui el consistori.

De la nova ordenança, destaca que tipifica com a falta molt greu banyar-se a la platja i també qualsevol activitat lúdica o d'esbarjo -el lloguer de motos d'aigua o patins, per exemple- quan hi hagi bandera vermella pel mal l'estat de la mar.

La nova ordenança modifica l'aprovada el 2015 després d'un procés de participació ciutadana i, entre les propostes, recull que només es permetrà el consum d'alcohol al carrer en llocs expressament autoritzats, com terrasses o espais de fires i festes populars.

També es tipifica en l'ordenança la brutícia, mala conservació o abandonament del patrimoni privat que provoquin una degradació visual de l'entorn, pel que en especial caldrà mantenir en bon estat les instal·lacions i tendals.

A més, es prohibeix penjar objectes a l'interior dels tancaments i tendals, entre d'altres normes relatives a la millora de l'aspecte comercial.

Es regula l'alimentació d'animals a la via pública, però també en portals, finestres, terrasses i balcons, que precisarà autorització municipal, ja que s'està treballant amb les associacions animalistes del municipi.

tracking