Diari Més

Economia

Best Hotels deixa Salou i trasllada el domicili social a Màlaga

La cadena està dirigida per l'expresident de la FEHT de la Província de Tarragona David Batalla

Furgonetes de la Policia Nacional al costat de l'edifici Negresco 2, a Cap Salou, el passat octubre.

Best Hotels deixa Salou i trasllada el domicili social a MàlagaCristina Aguilar

detail.info.publicated

Creat:

Actualitzat:

Best Hotels ha deixat Salou i ha traslladat el domicili social a Benalmádena, municipi de la Costa del Sol, a Màlaga, on està ubicat el parc d’atraccions i espectacles Tivoli World. D’aquesta manera, la situació política afecta de ple la província amb la fugida de la cadena hotelera dirigida per l'expresident de la Federació Empresarial d’Hostaleria i Turisme de la Província de Tarragona (FEHT) David Batalla, qui va deixar el càrrec l'abril del 2017 després d'ostentar-lo durant 4 anys. El canvi es va fer públic, dimarts, al Butlletí Oficial del Registre Mercantil (BORME).

L’empresa disposa d’un total de 32 establiments arreu de l’Estat, tres dels quals a Benalmádena. El seu principal mercat és, però, la Costa Daurada, on fins ara tenia el domicili social, i amb hotels a Cambrils, la Pineda i, sobretot, Salou. En total, la cadena disposa de 13 hotels a la província. Precisament, en dos establiments de la capital de la Costa Daurada, Best Hotels ha allotjat en els darrers mesos efectius de la Policia Nacional enviats pel govern central en el context de l’operació contra el referèndum de l’1 d’octubre. Es tracta, d’una banda, del Best Cap Salou, al carrer de la Cala de la Font, i, de l’altra, el Negresco, al carrer dels Replanells.

Best Hotels no és l’única empresa de Tarragona que deixa Catalunya. Fitocom, comercial de fitosanitaris i fertilitzants, també canvia de domicili social, fins ara ubicat a Constantí, i es trasllada al polígon industrial La Litera, a Fraga, a la província aragonesa d’Osca. A més, al costat d’aquests dos casos tarragonins, 23 empreses més se sumen a la fuga, en l’últim Registre Mercantil.

Foment insta a frenar la fuga

Paral·lelament, la principal patronal catalana, Foment del Treball, va instar, ahir, al nou Govern que sorgeixi de les eleccions del 21 de desembre a «frenar» la fuga d’empreses de Catalunya i a crear un marc de «seguretat jurídica» a la comunitat.

El president d’aquesta patronal, Joaquim Gay de Montellà, ha alertat que si no es talla la fuga d’empreses i es crea un entorn d’estabilitat institucional i de seguretat jurídica, «en tres o cinc anys» Catalunya creixerà a menor ritme que l’actual i «deixarà de ser un dels motors d’Europa». D’altra banda, Gay de Montellà ha instat al Govern a retirar «immediatament» l’aplicació de l’article 155 de la Constitució a Catalunya i s’ha felicitat perquè els policies desplaçats a Catalunya per la crisi catalana tinguin ja data de tornada als seus llocs d’origen.

tracking